Japonia a dezvăluit un protocol special pentru întâlnirile cu OZN-uri

Ministrul japonez al Apărării, Taro Kono, le-a cerut Forțelor de auto-apărare urmeze un protocol special în cazul întâlnirii unor obiecte aeriene neidentificate care ar putea amenința securitatea Japoniei, scrie digi24.ro.

Foto: captură

Astfel, membrii FAA trebuie să înregistreze și să fotografieze orice obiect aerian neidentificat care intră în spațiul aerian japonez. Anunțul a fost făcut după ce Departamentul de apărare al Statelor Unite a anunțat înființarea unei echipe de lucru pentru investigarea OZN-urilor. Cu toate acestea, ministrul japonez al Apărării a declarat că nu există niciun caz cunoscut privind astfel de întâlniri.

Taro Kono a explicat faptul că protocolul a fost elaborat pentru cazurile în care în care membrii FAA s-ar putea întâlni cu aparate de zbor precum drone foarte avansate.

În luna aprilie, Pentagonul a dat publicității trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, care fuseseră clasificate inițial „top secret”, dar care au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe internet. Înregistrările surprind „fenomene aeriene inexplicabile”, pe care mulți le consideră obiecte zburătoare neidentificate (OZN).

Pentagonul a motivat că a decis să declasifice aceste documente video tocmai pentru a veni în întâmpinarea nelămuririlor publicului, care se întreba dacă aceste înregistrări sunt sau nu reale și dacă mai există și altele.


Pub