Șoferul BMW-ului, care ar fi provocat accidentul de pe traseul Cimişlia-Hânceşti, în arest la domiciliu

Cei de la PiataAuto.md au monitorizat cursul anchetei în cazul accidentului tragic de pe traseul Cimișlia-Hâncești, produs vineri, 11 septembrie, în urma căruia au decedat două persoane și au aflat un detaliu curios: șoferul care ar fi provocat accidentul a fost lăsat ieri să plece acasă, fiind plasat în arest la domiciliu, informează aceeași sursă, cu referire la procurorul de caz din Procuratura Cimișlia.

Foto: piataauto.md

Imediat după producerea accidentului, deoarece existau victime și scenariul accidentului arăta că șoferul BMW-ului s-ar face vinovat, acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore. Ieri, 14 septembrie, cele 72 de ore expirau și a avut loc o ședință de judecată, în care procurorii au cerut pelungirea arestului până la 30 de zile.

Sursa menționată transmite a aflat de la procurorul de caz, Iurie Oborocean, că instanţa nu a acceptat solicitarea acuzatorului de a se aproba arest de 30 de zile pentru şoferul BMW-ului şi a aprobat aproape în totalitate solicitarea avocatului apărării, dispunând arest la domiciliu. Procurorul a menţionat că va contesta măsura dispusă de instanţa de judecată, solicitând aplicarea arestului în izolator.

Conform informaţiilor existente în acest moment, şoferul BMW-ului ar fi încercat să depăşească două camioane într-o zonă nepermisă, cu vizibilitate redusă şi, fiind pe contrasens, s-a pomenit cu Lada în faţa sa. Atunci a încercat să intre între cele două camioane, dar a derapat şi s-a rotit la 180 grade, ajungând din nou pe contrasens, unde a fost lovit din spate de Lada, care circula regulamentar. Şoferul din Lada a murit pe loc, iar ulterior, la spital a decedat fiica sa de 30 de ani, mamă a unui copil de 1 anişor, toţi fiind în Lada în momentul accidentului. Lada avea 4 ocupanţi la bord, iar BMW-ul — 5 ocupanţi.


Pub