00:52:25 29.03.2024
Stiri

Vaccinurile împotriva coronavirusului dezvoltate în China ar putea fi lansate în noiembrie

Actualitate 15.09.2020 10:40 Vizualizări930 Autor: Ziarul National
Vaccinurile împotriva coronavirusului dezvoltate în China ar putea fi lansate în noiembrie


China face progrese semnificative în lupta declanșată la nivel mondial pentru găsirea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus. Vaccinurile împotriva coronavirusului dezvoltate în China ar putea fi gata de utilizare de către publicul larg încă din noiembrie, a declarat un oficial al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

China are patru vaccinuri COVID-19 în etapa finală a studiilor clinice. Cel puțin trei dintre acestea au fost deja oferite lucrătorilor esențiali în cadrul unui program de urgență lansat în iulie, scrie Reuters.

Studiile clinice de fază 3 se desfășurau fără probleme și vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie, a declarat Guizhen Wu, șef al CDC, expert în biosecuritate, luni într-un interviu acordat televiziunii de stat.

Wu, care a spus că nu a prezentat simptome anormale în ultimele luni după ce a luat ea însăși un vaccin experimental în aprilie, nu a specificat la ce vaccinuri se referea.

O unitate a gigantului farmaceutic de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) și Sinovac Biotech SVA.O, listată în SUA, dezvoltă cele trei vaccinuri în cadrul programului de utilizare de urgență al statului. Un al patrulea vaccin COVID-19 dezvoltat de CanSino Biologics 6185.HK a fost aprobat pentru utilizare de către armata chineză în iunie, scrie b1tv.ro.

Sinopharm a declarat în iulie că vaccinul său ar putea fi gata pentru uz public până la sfârșitul acestui an, după încheierea studiilor de fază 3.

Producătorii mondiali de vaccinuri se luptă pentru a dezvolta un vaccin eficient împotriva virusului, care a ucis peste 925.000 de oameni. Principalii producători occidentali de vaccinuri s-au angajat la începutul acestei luni să susțină standardele de studiu științific și să respingă orice presiune politică pentru a grăbi procesul.

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a întrerupt procesul de testare al vaccinului pentru COVID-19, săptămâna trecută, după ce unul dintre participanții la studiu a dezvoltat „o boală neașteptată”.

Potrivit declarațiilor oferite de către reprezentanții companiei, boala pacientului din Marea Britanie ar putea cauzată de o reacție adeversă gravă la noul vaccin.

Potrivit New York Times, participantul la test a fost diagnosticat cu mielită transversă, un sindrom inflamator ce afectează coloana vertebrală și, adesea, este provocată de infecții virale.

Vești pesimiste au fost oferite și de Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, care a declarat că vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania sa s-ar putea dovedi un eșec.

Chiar dacă acesta va trece de toate fazele de testare şi va fi distribuit până la finalul anului, cel mai probabil numărul dozelor va fi limitat, mai consideră acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md