03:41:39 19.04.2024
Stiri

Galina Tufekci, soția unui profesor turc RĂPIT și dus ilegal în Turcia, INTIMIDATĂ după ce a atacat la Curtea de Apel Chișinău sentința de condamnare a fostului director SIS: „Sunt URMĂRITĂ...”

Actualitate 15.09.2020 15:08 Vizualizări2897 Autor: Ziarul National
Galina Tufekci, soția unui profesor turc RĂPIT și dus ilegal în Turcia, INTIMIDATĂ după ce a atacat la Curtea de Apel Chișinău sentința de condamnare a fostului director SIS: „Sunt URMĂRITĂ...” Captură


Galina Tufekci, soția directorului filialei din Ceadâr-Lunga a rețelei de licee „Orizont”, Feridun Tufekci, răpit și extrădat ilegal în Turcia pe 6 septembrie 2018, susține că este intimidată după ce a decis să atace la Curtea de Apel Chișinău sentința de condamnare a fostului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, care s-a ales doar cu o amendă de 88 000 de lei pentru această faptă.

Citește și: Ministrul Justiției recunoaște că SECRETIZAREA hotărârii judecătorești în dosarul ex-directorului SIS îi va face pe cetățeni să-și piardă și mai mult încrederea în justiția din R. Moldova: „Asemenea precedente nu cunosc”

Pentru că nu a fost de acord cu sentința în cazul lui Vasile Botnari, care și-a asumat toată vina pentru extrădarea ilegală a celor șapte profesori turci, soția lui Feridun Tufekci, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare în Turcia, a venit la Chișinău pentru a depune o contestare.

CITIȚI și Dosarul profesorilor de la „Orizont”: Fostul director al SIS, Vasile Botnari, a SCĂPAT de pușcărie. „Cel ce a distrus șapte familii e acasă, în libertate, bucurându-se de viață”

CITIȚI și
Precizările Procuraturii, la DOUĂ LUNI de la pronunțarea sentinței pe numele fostului director al SIS care a SCĂPAT de pușcărie în dosarul profesorilor turci

„Când am fost la Chișinău să depun această cerere, nu știu de ce eram urmărită... În ce țară trăim noi? De ce eu nu am dreptul să depun această cerere, prin care să-mi apăr interesele mele? Este clar că mi-au fost încălcate toate drepturile”, a declarat femeia astăzi, în cadrul unor dezbateri publice cu tema: „Doi ani de la expulzarea profesorilor turci: lecții învățate, lecții de învățat”, organizate de IPN.

Citește și: DOC // Dovada că fostul director al SIS NU a fost condamnat nici măcar cu suspendare, iar procurorul general Stoianoglo ar fi ASCUNS acest lucru. Botnari s-a ales că o amendă de 88 000 de lei pentru răpirea și expulzarea profesorilor turci

Galina Tufekci a precizat că ultimii doi ani au fost de coșmar pentru ea, dar în special pentru copiii ei.

„Sunt cei mai tragici ani din viața mea... Copiii mei suferă enorm, deoarece îl iubesc foarte mult pe tatăl lor aflat în detenție. Mereu pomenesc de el și cu lacrimi în ochi întreabă de ce tocmai el a fost luat... Le spun că el este cel mai bun și de aia l-au luat. 12 minori au rămas fără tați în urma acestei operațiuni, iar șase dintre acești copii sunt cetățeni ai R. Moldova. Din păcate, nu am văzut evoluții în investigarea acestui caz, deși au apărut fapte noi”, a concluzionat Galina Tufekci.

Citește și: Anchetă de serviciu în privința PROCURORULUI care NU ar fi contestat sentința blândă în privința ex-directorului SIS. PG acuză Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, că ar fi SECRETIZAT dispozitivul sentinței

De menționat că atât Galina Tufekci, cât și familiile celorlalți șase profesori răpiți și extrădați ilegal în Turcia, nu au fost parte a procesului pornit pe numele lui Vasile Botnari. Astfel, soția lui Feridun Tufekci, cetățean al R. Moldova, a contestat la Curtea de Apel Chișinău verdictul blând în privința fostului director SIS. Femeia mai spune spune că nu i-a fost adusă la cunoștință nicio ordonanță de pornire a urmăririi penale sau alte acte procesuale din cauza penală nominalizată.

Prezent la același eveniment, Ion Manole de la Asociația „Promo-LEX” a remarcat faptul că acest caz a fost ținut în secret, pentru că politicienii l-au vrut „uitat”, aceștia evitând să se pronunțe public vizavi de dosarul profesorilor turci.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md