12:40:53 28.03.2024
Stiri

VIDEO // O cercetătoare fugită din China afirmă că are dovada că originea COVID-19 este într-un laborator din Wuhan

Actualitate 15.09.2020 19:30 Vizualizări7952 Autor: Ziarul National
VIDEO // O cercetătoare fugită din China afirmă că are dovada că originea COVID-19 este într-un laborator din Wuhan


O viroloagă din China, care se ascunde de autoritățile de la Beijing, susține că are dovezi științifice că boala COVID-19 a fost creată într-un laborator din Wuhan, China.

Dr. Li-Meng Yan afirmă că a cercetat boala extrem de contagioasă, începând cu decembrie 2019. Ea a făcut dezvăluiri într-un interviu apărut vineri, 11 septembrie, în emisiunea britanică „Loose Women”.

Vorbind dintr-o „locație secretă”, dr. Yan a precizat că anul trecut lucra la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong, când a fost rugată, în decembrie 2019, să studieze un grup de cazuri provenite de la un „virus necunoscut”. Ea a explicat că și-a obținut diplomele pe continent și vorbea mandarina și, de aceea, a primit sarcina să facă parte din grupul care investiga în secret ceea ce se presupune că era o nouă tulpină de pneumonie.

Doctorița Yan a afirmat că i-a raportat superiorului său, care era și consultant pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS), concluziile ei despre virusul necunoscut. Atât superiorii ei, cât și OMS nu ar fi avut niciun răspuns la raportul ei, însă au avertizat-o să „păstreze tăcerea” despre el.

Considerând chestiunea urgentă, doctorița a mai spus în intrerviu că ar fi contactat în ianuarie un celebru YouTuber chinez care stătea în Statele Unite. În expunerea către acesta, care era în limba chineză, ea a explicat că:

  • guvernul chinez tocmai acoperea virusul COVID-19
  • exista deja transmiterea bolii de la om la om
  • există un „virus puternic mutant” care va deveni epidemie în curând
  • piața de fructe de mare din Wuhan și gazdele intermediare ale virusului erau doar o acoperire a originii virusului.

„Ultimul lucru este că acest virus nu provine din natură. Acesta provine de la Institutul Militar din China care a descoperit și deținut unele coronavirusuri rele numite CC45 și ZXC41. Pe baza acestui fapt, după modificări în laborator devine un virus nou”, a mai spus dr. Li-Meng Yan, potrivit The Science Times, citat de descopera.ro.

Viroloaga spune că raportul ei privind dovada originii bolii COVID-19 va putea fi înțeles de oricine

Ea a precizat că informațiile sale provin de la „CDC-urile (centrele pentru controlul bolilor n.r.) din China, de la medicii locali, de la medici și de la alte persoane din China”.

Când gazda emisiunii, Christine Lampard, a întrebat-o „de unde provine atunci (coronavirusul n.r.)”, dr. Yan a răspuns că provine din laboratorul din Wuhan controlat de guvernul chinez.

Din ianuarie și până când a trebuit să fugă din China, în aprilie, cercetătoarea a continuat să studieze virusul, a susținut ea. Dr. Li-Meng Yan a spus că intenționează să-și lanseze raportul despre coronavirus și că lucrează în acest sens împreună cu un grup de oameni de știință din SUA.

Pentru a demonstra clar că virusul a venit într-adevăr din laboratorul Wuhan, raportul ei științific va include secvența genomului virusului. Ea a explicat că secvența genomului unui virus este similară cu amprentele degetelor la oameni. Acest lucru va dovedi de ce coronavirusul a venit de la laboratorul din Wuhan și „de ce sunt singurii care au făcut-o”, a mai spus cercetătoarea.

Mai mult, ea a dat asigurări că „oricine, chiar dacă nu are cunoștințe de biologie, îl va putea citi, identifica și verifica singur”.

„Este crucial pentru noi să cunoaștem originea virusului”, a spus dr. Yan, adăugând că, dacă omenirea nu îl poate depăși, va fi „un pericol pentru viața tuturor”.

Când a fost întrebată dacă își face griji cu privire la siguranța ei, dr. Li-Meng Yan a spus că da, dar a adăugat: „Știu că trebuie să o fac, pentru că eu sunt medicul, sunt omul de știință”.

Nu este prima dată când dr. Li-Meng Yan acuză Bijingul că a încercat să acopere originea coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. În iulie, într-un interviu pentru Fox News a afirmat că autoritățile din China au știut despre noul coronavirus cu mult înainte să anunțe despre el și că, împreună cu OMS, au încercat să acopere răspândirea rapidă a COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md