fbpx

Irina Rimes, despre viața de artistă și relația României cu Moldova: „E o poveste frumoasă, dar unirea nu se va întâmpla niciodată”

M-am inspirat din cultura rusă și iubesc România. Declarația îi aparține Irinei Rimes – artista moldoveancă care a cucerit publicul de aici și de peste Prut cu muzica sa. Despre carieră, dragoste și alte detalii – cântăreața a vorbit într-un interviu pentru Adevărul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Irina Rimes este stabilită în România, acolo unde a reușit să-și facă creația mai cunoscută, însă drumul său în muzică a început încă de când era în Moldova. Întrebată de cum arată, în perspectiva ei, viața unui artist în țara noastră, aceasta a vorbit despre câteva detalii.

„Fiecare e pe cont propriu, nu există case de producţie, însă există producători. Artistul se duce la producător sau îşi propune piesele la radio. De obicei, artistul e şi manager. Doar câţiva artişti au noroc de un manager foarte bun. N-ai o casă de producţie în spate şi pe cineva care să investească în tine. În felul ăsta, nici industria n-are cum să evolueze.

Concurenţă există, dar e la un alt nivel dacă ai case de discuri, lucrurile se fac mai profi. În general, un artist ar trebui să creeze, nu să facă management. Un artist complet e cel care-şi gândeşte proiectul, îl vizualizează din punct de vedere strategic, dar nu trebuie să implementeze totul singur. În jurul lui ar trebui să existe o echipă care să-l ajute. Când nu te ajută nimeni, devii şi impresar, şi booking agent, şi manager.

Eu n-am luat foarte în serios munca din Republica Moldova. Nu mi se părea o joacă, dar mai degrabă era o ambiţie niciodată dusă până la capăt. Ziceam: „Ce-o fi o fi, eu încerc şi vedem ce mişcă”. Într-o zi s-a ivit oportunitatea să vin în România. N-am stat pe gânduri nici o secundă, am luat tot şi-am venit”, a explicat vedeta.

Irina a precizat că, atunci când locuia în Moldova, iubea să se inspire atât din cultura Rusiei, cât și din cea a României.

„N-am fost niciodată un om spălat pe creier. M-am inspirat din cultura rusă şi cred că noi, moldovenii, avem un atu că putem să înţelegem limba şi cultura rusă, pentru că e un izvor nesecat de dramă. Acolo drama capătă altă dimensiune. Iubesc şi România pentru cultură, pentru geografia ei şi pentru oameni. Bucureştiul mi-a plăcut întotdeauna. Am venit prima oară cu Andi şi mă ţinea de mână, pentru că eram gură-cască. În timp, Bucureştiul a devenit o casă în care mă simt bine”, a relatat ea.

Cântăreața a comentat, în context, și faptul că pe multe ziduri din Bucureşti este scris mesajul: „Basarabia e România”: „Unirea nu se va întâmpla niciodată. E o poveste frumoasă de care ne place să ne amintim, ne bucurăm să vedem pe pereţi acest mesaj”.

În cadrul interviului, artista a mai menționat cât de important este să menții succesul, „să fii lucid, să nu ţi-o iei în cap că ai ajuns sus şi că nu mai e nimic de făcut, mai ales că ai în jur o echipă care se aşteaptă să aibă de lucru în fiecare zi”.

Vezi interviul pe adevărul.ro

Articole asemănătoare

Back to top button