‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFără târgul „Animal Show” anul acesta la expoziția Moldagrotech

Fără târgul „Animal Show” anul acesta la expoziția Moldagrotech

‹ adv ›
‹ adv ›

Din cauza situației pandemice, în acest an, cea mai mare expoziție agroindustrială din țara noastră, Moldagrotech va fi organizată în câmp deschis, la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, din raionul Criuleni. Astfel, din imposibilitatea de a crea condiții favorabile tuturor participanților, organizatorii au decis că în acest an nu va avea loc tradiționalul târg „Animal Show”.

„Am decis să nu organizăm târgul animalelor. Noi nu le putem duce în câmp la Institutul „Porumbeni”, vă dați seama. Nu sunt condiții prielnice pentru animale acolo”, a precizat pentru Agrobiznes, Svetlana Ghelan, unul din organizatorii evenimentului.

În cadrul târgului „Animal Show”, an de an, sunt expuse cele mai valoroase exemplare de păsări și animale de rasă din selecția locală și internațională.

Potrivit organizatorilor, și numărul participanților locali va fi în acest an mai mic, și asta din cauza situației pandemice, dar și a anului agricol care s-a dovedit a fi unul destul de complicat.

„Noi suntem în plin proces de pregătire și organizare a evenimentului. Federația Fermierilor va participa, reprezentanți ai Asociației Apicultorilor din țara noastră vor veni, producători de material săditor vor fi, reprezentanți oficiali și distribuitori de tehnică agricolă, de asemenea și-au anunțat dorința de a fi prezenți la eveniment. Rămâne de asemenea, și concursul Noutatea Anului”, au precizat organizatorii.

Chiar și așa, responsabilii de organizarea celei mai mari expoziții din domeniul agroindustrial, Moldagrotech depun toate eforturile pentru ca atât participanții, cât și vizitatorii să aibă parte de un eveniment util și interesant.

„Avem doritori din România, Ucraina. Dar aceste țări sunt încă în zona roșie, respectiv, cei care vin de acolo trebuie să stea în izolare 2 săptămâni. Sperăm că aceste țări vor fi scoase din această listă până aproape de data evenimentului. O noutate bună e că în lista acestor țări nu se găsește Federația Rusă și avem doritori de a participa la expoziția noastră. Încă nu știm câte companii vor fi, suntem încă în discuții cu ei. În următoarele zile vom ști exact câți participanți vin și cu ce vor fi prezenți la eveniment”, au mai adăugat organizatorii.

Expoziția Moldagrotech și Farmer, ediția de toamnă, se va desfășura în acest an în câmp, la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”. Evenimentul va avea loc în perioada 14-17 octombrie curent.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii