(video) Ion Chicu, despre amendamentul din proiectul cu privire la achitarea poliței de asigurare pentru veterani: Un populism politic

Ion Chicu se arată indignat de cele întâmplate în Parlament cu privire la proiectul de lege care prevede achitarea poliței pentru veterani de către stat. Chicu punctează că acel amendament este unul populist, care vine în detrimentul acestei categorii de persoane.

Foto: captură

„Acel proiect a fost discutat în Parlament. În Parlament, iresponsabilitatea maximă a unor deputați a făcut ca această inițiativă nobilă să fie compromisă. A ieșit o populistă cu un amendament, care a anulat practic propunerea de a scuti veteranii care nu sunt angajați. Au decis să extindă pentru toți scutirea de asigurare medicală. Noi cu toții cunoaște că persoana când este în câmpul de muncă pentru el achită angajatorul și el contribuie. Populismul maxim a ajuns la aceea că vineri iar s-a votat împotriva logicei, împotriva bunului simț”, a subliniat Chicu.

Amintim că vineri a fost votat în a doua lectură proiectul de lege cu privire la scutirea veteranilor de poliță medicală.

Deputații vor reexamina proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație. Proiectul prevede că statul va oferi gratuit veteranilor de război prima de asigurare medicală obligatorie.

Întrunit într-o nouă ședință plenară, în după-amiaza zilei de vineri, Parlamentul a votat pentru anularea votării proiectului respectiv din cadrul ședinței plenare precedente și remiterea acestuia în comisia de profil spre reexaminare.

Amintim că proiectul mai prevede și majorarea până la 500 de lei a cuantumului alocației lunare de stat soților supraviețuitori ai participanților la cel de-al doilea război mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, sau ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați, sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate.


Pub