Achiziția TikTok de către Microsoft, respinsă: ce se întâmplă în continuare

În ultimele zile au apărut mai multe zvonuri conform cărora vânzarea TikTok este improbabilă. Microsoft a confirmat că sunt adevărate.

Foto: www.ft.com

Conform oficialilor Microsoft, achiziția TikTok de la ByteDance a picat. Din câte se pare, chinezii au refuzat oferta financiară a gigantului din Redmond, iar compania fondată de Bill Gates a încetat să mai facă eforturi pe acest subiect.

Microsoft s-a dat bătută în cursa pentru achiziția TikTok, iar informația a fost confirmată printr-un comunicat de presă scurt publicat duminică. În rândurile respective se atrage atenția asupra faptului că ByteDance, compania mamă a TikTok, a refuzat propunerea de achiziție a acțiunilor aferente activității din SUA aparținând îndrăgitei rețele sociale, citează Playtech.

„Suntem încrezători că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii de TikTok, în timp ce sunt apărate interesele de securitate națională. Pentru a o implementa, am fi făcut schimbări importante ca să ne asigurăm că serviciul respectă cele mai riguroase standarde de securitate, intimitate, siguranță online și luptă contra dezinformării, iar aceste principii le-am formulat clar în comunicatul nostru din august. Așteptăm cu interes să vedem cum progresează serviciul pe aceste domenii importante”, se arată în comunicatul Microsoft publicat în urmă cu scurt timp.

Este important de reținut că Microsoft nu a detaliat particularitățile înțelegerii pe care a propus-o celor de la Bytedance, schimbările exacte pe care le avea în vedere sau suma de bani oferită. Chiar și așa, comunicatul companiei americane a ajuns online la scurt timp după ce un raport publicat de Reuters a confirmat în weekend că autoritățile chineze nu sunt deloc încântate de achiziție și o percep ca o formă de șantaj din partea SUA, o ofensă adusă guvernului chinez, sub pretextul siguranței naționale.

Rămâne să vedem dacă ByteDance va confirma sau infirma o înțelegere cu Oracle, singura companie care a mai rămas în cursa pentru o eventuală achiziție. Termenul este însă foarte scurt, iar dacă o eventuală înțelegere nu se va confirma până mâine, 15 septembrie, s-ar putea să fie prea târziu.


Pub