Autoservice-urile din Chișinău, verificate de Poliție, FISC și ANTA. Ce au depistat oamenii legii

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, reprezentanții Autorității Administrative „Agenția Națională Transport Auto” și cei ai Serviciului Fiscal de Stat au efectuat verificări la autoservice-urile din Chișinău, începând cu data de 8 septembrie. Ce încălcări au fost depistate în cadrul controalelor demarate vedeți mai jos.

Foto: Politia.md

În urma verificărilor s-a constatat că unele întreprinderi, deși sunt autorizate și dispun de actele necesare pentru activitate, nu dispun de Extrasul din Registrul de Activități Conexe, eliberat de ANTA.

Totodată, ANTA reamintește că întreprinderile pot desfășura activități de autoservice doar în baza înregistrării prealabile în Registru, prin notificare, în modul stabilit, la ghișeul unic la Agenției.

Desfășurarea activităților de autoservice cu încălcarea prevederilor respective, fără a fi înregistrate în Registru prin notificare, se sancționează conform art. 197 alin. (28), Cod Contravențional, cu aplicarea amenzii de la 60 la 75 u.c., aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 240 la 270 u.c., aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 400 la 450 u.c., aplicată persoanei juridice.

În acest context, Agenția Națională Transport Auto solicită întreprinderilor de autoservice să asigure respectarea condițiilor de notificare pentru genurile de activitate pe care le efectuează și care urmează a fi incluse în Registrul Activităților Conexe, și să respecte obligațiunile impuse de actele normative în vigoare.

Acțiunile de control în vederea verificării agenților economici ce prestează servicii de autoservice vor continua.


Pub