Computere noi pentru elevii din Moldova. Ambasada Chinei a donat 26 de laptopuri cu soft licențiat

Ambasada Republicii Populare Chineze a donat elevilor din Moldova 26 de laptopuri cu soft licențiat, în cadrul campaniei „Donează un computer pentru educație”. Recepția a avut loc astăzi, 14 septembrie, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Foto: mecc.gov.md

La eveniment a participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

„Apreciez că în aceste condiții dificile pentru toată lumea, sunteți alături de noi cu această donație. Trebuie să menționez că ne-ați fost alături întotdeauna, începând de la încheierea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Populare Chineze, datorită căruia mai mulți tineri moldoveni au primit burse de studii. Nu putem uita nici de sprijinul pe care l-ați oferit la organizarea celor mai mari evenimente culturale din Republica Moldova. Vă spun un mare „mulțumesc” în numele ministerului pe care îl conduc, în numele guvernului și al cetățenilor, dar, în special, în numele elevilor care vor beneficia de ele.” a subliniat Igor Șarov.

De cealaltă parte, ambasadorul chinez și-a manifestat deschiderea pentru continuarea cooperării bilaterale între cele două state. „Republica Populară Chineză și Republica Moldova au avut întotdeauna o colaborare prietenoasă. Știm că studiul la distanță este esențial în aceste timpuri, de aceea, Ambasada Chinei îi sprijină pe cei care au nevoie. Prin această contribuție, dorim să asigurăm măcar o clasă de elevi cu acces la studii online”, a declarat Zhang Yinghong.

Cele 26 de laptopuri vor fi distribuite în instituțiile de învățământ printr-o hotărâre de Guvern, împreună cu alte donații realizate în această perioadă, de către partenerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.


Pub