Alte 7 persoane, printre care și o farmacistă au fost răpuse de noul tip de coronavirus

Ministerul Sănătății anunță despre decesul altor 7 persoane provocat de noul tip de coronavirus, printre care și un medic farmacist. Bilanțul total ajunge la 1130.

Foto: UNIMEDIA

Un bărbat de 62 ani, din raionul Ialoveni, internat la SCM ”Sfânta Treime”, pe 22 august a decedat. Acesta suferea și de alte comorbidități precum ciroză hepatică toxică, encefalopatie hepatică.

Cel de-al doilea deces este vorba despre o femeie de 70 ani, din municipiul Chișinău, internată la SCM ”Sfânta Treime”, pe 25 august. Aceasta suferea și de hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Un alt bărbat de 68 ani, din Chișinău, internat la SCM ”Sfânta Treime”, pe 21 august, a murit. Victima suferea și de alte comorbidități precum hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, AVC.

Un alt bărbat de 60 ani, din raionul Strășeni, internat la IMSP SR Strășeni, pe 8 septembrie, a fost răpus de boală. Acesta avea și alte comorbidități: precum hipertensiune arterială gr. III, limfom.

Cel de-al 5-lea deces este vorba despre un bărbat de 70 ani, din Chișinău, transferat de la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, pe 31 august. Acesta suferea și de angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III.

O femeie de 66 ani, din raionul Ialoveni, internată la Institutul Oncologic, pe 2 septembrie, a decedat. Aceasta suferea și de mielom multiplu.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat cu regret decesul medicului farmacist Chiperi Maria de 61 ani, care activa în cadrul direcției medicale a MAI, fiind internată la Spitalul Clinic Republican, pe 6 septembrie, cu Covid-19 formă gravă.

„Exprimăm sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată în mesajul MS.

Până la ora actuală, 33 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19


Pub