(video) Ce s-a întâmplat cu „arsenalul de arme și explozibil" găsit acum un an pe teritoriul Moldova Film

La peste un an, de când au fost evacuate aproximativ 700 kg de explozibil, substanțe chimice și muniții depozitate și păstrate în condiții improprii, extrem de periculoase pentru locuitorii Chișinăului, de pe teritoriul sediului Moldova-Film, Ministrul de Interne, Pavel Voicu dă asigurări că majoritatea dintre ele au fost distruse fiindcă ele nu erau bune de păstrat. „Multe din ele nu prezentau un pericol, adevărat că erau și din cele care prezentau un pericol”, a declarat Voicu, la UNInterviu.

„În acea perioadă era ministrul Apărării și clar era vorba despre niște exlozibil, era firesc să mă prezint la fața locului. Multe din ele nu prezentau un pericol, adevărat că erau și din cele care prezentau un pericol, într-un depozit la Moldova Film, folosite pentru filmări, erau cărtușe oarbe, erau niște detonătoare, acestea substanțe erau preluate de ministerul Apărării, fiindcă ei sunt responsabili de detonare, de distrugere a acestor substanțe explozive și nu vă pot spune, deoarece a trecut acuș un an, nu vă pot spune cu certitudine ce s-a întâmplat cu ele, dar cu siguranță au fos distruse fiindcă ele nu erau bune de păstrat în continuare.

Pericolul era să nimenerează pe mâna persoanelor rău intenționate, având chiar și cunoștințe de a confecționa o bombă sau acel lichid din acel conținut din cărtușă putea fi folosit și la altceva.Era și un lichid ușor inflamabil, contanier special. Era un depozit doborât peste ele, întâmplător le-au găsit, nu au mai intrat în acele depozite cred că zeci de ani. Sunt de pe timpul Uniunii Sovietice și anii 50-60”, a declarat Voicu.

Amintim că pe 29 iunie, 2020, au avut loc percheziții la un depozit din preajma sediului „Moldova Film”. La fața locului se aflau mai mulți geniști, carabinieri și poliție. Peste trei zile, aproximativ 700 kg de explozibil, substanțe chimice și muniții depozitate și păstrate în condiții improprii, extrem de periculoase pentru locuitorii Chișinăului, evacuate de pe teritoriul sediului Moldova-Film


Pub