13:17:17 28.03.2024
Stiri

Finală interzisă cardiacilor la US Open. Dominic Thiem, campion la US Open 2020, după ce a revenit de la 0-2 la seturi cu Alexander Zverev într-o partidă FABULOASĂ

Actualitate 14.09.2020 08:59 Vizualizări2348 Autor: Ziarul National
Finală interzisă cardiacilor la US Open. Dominic Thiem, campion la US Open 2020, după ce a revenit de la 0-2 la seturi cu Alexander Zverev într-o partidă FABULOASĂ


Dominic Thiem este noul campion de la US Open 2020. Austriacul a câştigat primul său titlu de Grand Slam după o finală spectaculoasă la New York, cu Alexander Zverev, în care a revenit de la 0-2 la seturi.

Prima parte a partidei a fost total dezechilibrată, cu Alexander Zverev dominator. Dominic Thiem şi-a pierdut de două ori serviciul în primul set, fără să beneficieze de vreo şansă de break. După 6-2 în primul set, Zverev a preluat repede conducerea şi în setul doi. Thiem a început să joace abia după 2-6, 1-5. Dar a fost prea târziu pentru a salva setul doi, pe care Zverev l-a închis la 4.

Tot Alexander Zverev a făcut primul break şi în setul 3 şi se părea că finala din 2020 va fi una scurtă. Dar Thiem nu a fost de acord. A făcut rebreak imediat, pentru ca apoi să facă un nou break exact când avea nevoie mai mult, la 5-4. S-a mers cap la cap cu serviciul până în finalul setului 4. Când tot Thiem a fost cel care a făcut break pentru a închide manşa la 3.

Setul cinci a avut, de asemenea, o desfăşurare dramatică. Thiem a făcut break, dar Zverev a răspuns imediat. Pentru ca germanul să treacă din nou în avantaj în decisiv, 5-3. Dar tot Thiem a fost cel care a avut ultimul cuvânt, pentru a trimite decisivul într-un tiebreak pe care l-a câştigat la şase. După ce Zverev a făcut şi primul minibreak, pentru a salva mai apoi primele două mingi de meci ale austriacului.

Thiem a încheiat cel mai ciudat US Open din istorie. Nimeni nu mai revenise de o asemenea manieră, cu două seturi pierdute în epoca Open, eveniment care nu se mai petrecuse în turneu din 1949.

„Este un drum incredibil pe care l-am parcurs împreună. Ar fi fost corect ca acest meci să aibă doi învingători. Ştiu că va veni ziua când şi tu vei câştiga un titlu de Grand Slam și îți vei face părinții mândri de tine. Oricum, sunt sigur cu sunt deja”, a spus Dominic Thiem la ceremonia de premiere.
„Vreau să îl felicit pe Dominic pentru acest prim titlu de Grand Slam. Din multele care vor urma. Organizatorii au făcut o treabă excelentă, nu se putea mai bine de atât. Mi-e dor de părinții mei, am stat mult timp departe de ei. Dar știu că sunt acasă și mă așteaptă”, a declarat și Alexander Zverev, în lacrimi la ceremonia de premiere, notează prosport.ro.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md