10:12:09 29.03.2024
Stiri

DOC // Viorel Morari îi cere DEMISIA lui Alexandr Stoianoglo: Reacția Procuraturii Generale

Actualitate 14.09.2020 11:32 Vizualizări3926 Autor: Ziarul National
DOC // Viorel Morari îi cere DEMISIA lui Alexandr Stoianoglo: Reacția Procuraturii Generale


Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, i-a adresat astăzi o scrisoare publică actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo, pe care îl acuză că ar poteja interesele unor politicieni și grupuri de interese, cerându-i, totodată, demisia din funcție.

„În circumstanțele în care Curtea Constituțională a constatat neconstituționalitatea procedurii de a vă alege în funcția de procuror general, de ce nu vă dați demisia de onoare? Așa ar fi făcut o persoană care cu adevărat respectă cetățenii acestei țări și funcția de procuror general ca instituție într-un stat democratic”, scrie Morari în scrisoare.

Procurorul suspendat, care este cercetat penal de către colegii săi
pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, susține că Procuratura Generală nu ar avea pe moment nicio investigație de rezonanță și o acuză de „protecționism” în raport cu anumiți politicieni și grupuri de interese.

„În ultimele luni, am asistat la o protejare necontenită a unor politicieni din cartea acestei instituții care se prezumă independentă”, mai scrie Morari.

Acesta enumeră mai multe dosare de interes public, cum ar fi cel al deportării profesorilor turci, cazul „Bahamas”, cel numit „kuliokul”, jaful bancar etc., încercând să demonstreze protejarea unor persoane de către actuala conducere a Procuraturii Generale.

Solicitată să comenteze aceste acuzații ale lui Viorel Morari, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a transmis că „Procuratura Generală îl felicită pe procurorul suspendat cu ocazia zilei de naștere și-i urează La Mulți Ani!”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md