22:20:14 16.04.2024
Stiri

Un candidat la prezidențiale îi aruncă MĂNUȘA președintelui Dodon: „Ne-am obișnuit cu Igariok-Kuliok... Minți, ești cinic, dar intrăm în competiție și vom vedea cine este mai bun. Foarte mulți oameni te urăsc”

Actualitate 14.09.2020 12:58 Vizualizări4541 Autor: Ziarul National
Un candidat la prezidențiale îi aruncă MĂNUȘA președintelui Dodon: „Ne-am obișnuit cu Igariok-Kuliok... Minți, ești cinic, dar intrăm în competiție și vom vedea cine este mai bun. Foarte mulți oameni te urăsc” Captură


Fostul președinte al Parlamentului, liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, este deranjat de faptul că Igor Dodon l-a acuzat, în cadrul emisiuni sale de pe Facebook, că ar fi „la zarabotkă” (la muncă - n.r.) în R. Moldova, mai ales că „și-a evacuat” familia peste hotare. Candu l-a îndemnat pe șeful statului să nu implice familia sa în lupta politică.

„Igor, eu mi-am propus ca această confruntare politică să nu depășească anumite limite. Eu niciodată nu o să-mi permit să vorbesc despre familie sau despre copiii cuiva, ceea ce tu, cu regret, ți-ai permis. Ai vorbit despre familia mea, ai făcut anumite aluzii. Soția mea este din Cehia. Copiii sunt născuți în Cehia. Sunt cehi și moldoveni, dar mai apropiați de Cehia. Vorbesc ceha între ei, merg des la bunicii din Cehia. Realitatea că ei sunt mai apropiați de Cehia, sunt străini... Eu nu mi-am evacuat familia să o salvez de ceva, cum zici tu. Ei acolo locuiesc. Când vorbești de familie și copii, atunci încearcă să gândești în afara politicului. Dar cel mai bine e să nu confundăm chestiunile persoanle cu bătăliile politice”, a spus Candu într-un live pe rețelele de socializare.

Citește și: Președintele îi răspunde lui Candu, după ce liderul „Pro Moldova” l-a AVERTIZAT că va fi nevoit să FUGĂ din R. Moldova: „Unii și-au evacuat familiile și sunt aici la zarabotkă, gasterbaiteri, mai ales cei care au fost la guvernare. Eu dorm liniștit”

Candu a recunoscut că-l cunoaște pe Igor Dodon încă din anul 2006, dar spune că există „o mare diferență” între acel om și cel care este acum președintele R. Moldova.

„În 2006, când te-am conoscut, nu-ți permiteai să minți, cel puțin în relația cu mine. Acum foarte mulți oameni te urăsc și te detestă pentru că tu minți. Un exemplu de minciună rezultă chiar din declarația ta. În ultimele luni ai tot spus că ai decis dacă vei candida la prezidențiale. Acum, însă, zici că de două-trei luni cauți soluții cum să candidezi – din partea PSRM sau independent. Ba mai mult, ai încercat două-trei luni, cu experții tăi, să cauți cum să încalci Constituția ca să candidezi la prezidențiale. Fii deschis și sincer, iar oamenii o să te placă. Pe tine, probabil, nu o să te mai placă. Înțeleg de ce nu-ți mai pui panouri, deoarece oamenii s-au săturat să te mai vadă. Tu îți asumi că faci drumuri, dar noi știm că nu președintele le face. Tot promiți relații mai bune cu Rusia, pentru ca să deschidem piața Federației Ruse produselor noastre. Au trecut patru ani și piața rămâne închisă. Producătorii din R. Molova nu au acces liber pe piața din Rusia nici acum”, amintește Candu.

De asemenea, Andrian Candu îi transmite lui Igor Dodon că umblă „țanțoș” pentru că nu are de ce se teme.

„Mă învinuești că sunt implicat în ilegalități, dar în același timp umblu țanțoș, deoarece procurorul general este corect. Nu te contrazici cumva? Dacă umblu țanțoș, atunci mă bucur că procurorul nu o să comită abuzuri. Asta înseamnă că nu am făcut nimic și, apropo, eu tot dorm liniștit. Igor Nicolaevici, confruntarea politică trebuie să se bazeze pe luptă de idei, critici legate de activitatea guvernamentală, dar fără atac la persoană. Să nu fie implicată familia și copiii și, mai mult ca atât, să nu fie amenințări. Ai spus că nu vei ataca concurenții electorali, dar de când ai fost la CEC și ai refuzat să bei ceai, ataci în fiecare zi concurenții, fără să fi început campania. Dar noi ne-am obișnuit cu Igariok-Kuliok... Minți, ești cinic, dar intrăm în competiție și vom vedea cine este mai bun”, a conchis Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md