18:24:48 28.03.2024
Stiri

FĂRĂ FLORI pe trotuarele de pe str. M. G. Bănulescu-Bodoni: Primarul anunță noi planuri pentru acea zonă din centrul istoric al Chișinăului

Actualitate 14.09.2020 14:07 Vizualizări2256 Autor: Ziarul National
FĂRĂ FLORI pe trotuarele de pe str. M. G. Bănulescu-Bodoni: Primarul anunță noi planuri pentru acea zonă din centrul istoric al Chișinăului


Trotuarul din str. M. G. Bănulescu-Bodoni, în perimetrul bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi str. Columna, urmează să intre în curând în reparaţie, fapt pentru care vânzătorii care comercializează acolo flori urmează să elibereze zona.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, susține că agenţii economici „ocupă trotuarul abuziv”, în condițiile în care aceștia trebuie să-și comercializeze florile doar în gherete.

Mai mult, Ceban spune că aceste gherete nu ar corespunde din punct de vedere estetic acestei zone istorice a capitalei.

„În paralel, am solicitat ca pentru gheretele de flori din str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni să fie elaborat un proiect de modernizare, deoarece sunt amplasate în centrul istoric al capitalei şi nu corespund estetic zonei date. Ne propunem ca în anul viitor să reabilităm şi Parcul Catedralei, de aceea este foarte important ca aspectul gheretelor de flori să corespundă noului concept de modernizare a zonei verzi”, a declarat Ion Ceban.

Menționăm că și anterior au existat tentative ale autorităților locale de a strămuta piața de flori din centrul capitalei, lucru care nu s-a întâmplat din cauza protestelor agenților economici.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md