18:22:09 25.04.2024
Stiri

Orașul cu peste un milion de locuitori în care a rămas doar un medic. Toți au fugit de teama COVID-19

Actualitate 14.09.2020 15:53 Vizualizări1069 Autor: Ziarul National
Orașul cu peste un milion de locuitori în care a rămas doar un medic. Toți au fugit de teama COVID-19


Pandemia de COVID-19 a provocat schimbări sociale și economice majore, pe întreg mapamondul: zeci de milioane de locuri de muncă pierdute, economii spulberate și sisteme de educație aflate în derivă. Printre statele cu sisteme de sănătate cel mai puternic afectate se numără Yemen.

Peste un milion de oameni trăiesc în orașul Aden, din Yemen. În orașul din Orientul Mijlociu a funcționat un sigur spital în timpul apogeului pandemiei, iar situația a devenit infernală atunci când unitatea sanitară a rămas cu un sigur medic.

Toți doctorii din spitalul Aden au fugit de teama COVID-19, cu excepția dr. Zoha. Mai precis, lipsa echipamentelor de protecție a determinat personalul medical să dezerteze.

La jumătate de an de la declararea stării de urgență, BBC a trimis în Yemen o echipă de jurnaliști, care au surprins scene dramatice. Localnicii compară pandemia cu războiul, transmite digi24.ro.

Lipsa de infrastructură în sănătate își spune cuvântul în Yemen, țară cu 24 de milioane de locuitori, una dintre cele mai vulnerabile din lume în lupta cu COVID-19. Numărul de teste este foarte mic, echipamentele de protecție sunt greu de procurat, iar mulți pacienți ajung în spital în stare critică. Identificarea cazurilor pentru măsuri specifice, de internare, respectiv izolare, este o provocare uriașă. Nimeni nu știe câte persoane infectate cu SARS-COV-2 sunt, de fapt, în Yemen.

Yemen este un stat în care războaiele continuă, în ciuda pandemiei, cu multe zone conflict. Cu un sistem de sănătate intrat în colaps și milioane de copii care suferă de malnutriție, COVID-19 este o lovitură devastatoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md