15:48:08 28.03.2024
Stiri

OMS dă cea mai proastă veste: Nici vaccinul NU ne scapă de COVID

Actualitate 14.09.2020 18:30 Vizualizări2203 Autor: Ziarul National
OMS dă cea mai proastă veste: Nici vaccinul NU ne scapă de COVID


Organizația Mondială a Sănătății dă cea mai proastă veste cu privire la evoluția pandemiei. Potrivit oficialilor, șansele de scăpare în fața virusului ucigaș sunt destul de limitate și este posibil ca un vaccin să nu fie suficient.

Până la momentul în care un vaccin ar putea opri pandemia de coronavirus, Europa elaborează un plan pentru cinci ani. Astfel, 55 de membri de stat din Europa participă la o ședință online luni și marți pentru a ajunge la un acord asupra strategiei generale de acțiune în fața virusului SARS-CoV-2.

Din păcate însă, întâlnirea oficialilor a început destul de pesimist, cu o declarație din partea directorului OMS Europa, Hans Kluge. Acesta are un scenariu sumbru cu privire la evoluția virusului și a avertizat că ”va mai mai rău, în octombrie și noiembrie va crește mortalitatea” din cauza COVID-19.

Totodată, el a subliniat faptul că existența unui nu va pune capăt pandemiei.

”Aud tot timpul: ”vaccinul va pune capăt pandemiei”. Sigur că NU” a punctat liderul OMS Europa.

Acesta a mai adăugat că și dacă vom avea un vaccin, nu este cunoscut dacă acesta ar putea ajuta toate grupele populației, iar dacă va fi nevoie de mai multe vaccinuri, liderul OMS este de părere că întreaga situație ar putea deveni un coșmar.

”Nici măcar nu știm dacă vaccinul va ajuta toate grupele de populație, avem câteva semne acum că va ajuta un grup, dar nu și pe altul. (n.r. grupe de vârstă, de exemplu). Și, dacă va trebui să comandăm diferite vaccinuri, va fi un coșmar logistic” a continuat el, conform SkyNews, transmite capital.ro.

În ceea ce privește finalul pandemiei de coronavirus, oficialul este de părere că acest lucru se va întâmpla atunci când întreaga populație va învăța să trăiască cu virusul ucigaș. Totodată, acesta a menționat că mesajul transmis este unul pozitiv având în vedere evoluția pandemiei în lume.

„Finalul pandemiei va fi momentul în care noi, ca și comunitate, vom ajunge să învățăm să trăim cu această pandemie. Depinde de noi și acesta este un mesaj foarte pozitiv” a mai afirmat Hans Kluge după ultimele date.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md