Linkuri accesibilitate

Bani luaţi din domeniul sănătăţii… în vremea pandemiei


Realitatea (pandemică) cu amănuntul, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Bani luaţi din domeniul sănătăţii… în vremea pandemiei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:44 0:00
Link direct

Sunt foarte nedumerit să aflu că ai noştri conducători au „ajustat fondurile”, vorba ministrului finanţelor Sergiu Puşcuţă. Urmare a acestei ajustări nefericite, au fost suspendate proiectele de investiții din sănătate, de 500 de milioane, în schimb a rămas practic neatins domeniul drumurilor. Ministrul Finanțelor spune că banii pentru reparația drumurilor nu pot fi atinși pentru că deja sunt prevăzuți în contractele cu diverse firme, iar în ceea ce privește fondurile din sănătate, au fost tăiați banii pentru proiectele de investiții care nu au început anul acesta, dar care vor continua în anii următori…

Îl întreb pe Sergiu Puşcuţă: cum să continue proiectele astea dacă nici nu au început?

Cum să continue dacă le luaţi banii? Că aveţi grijă de drumuri nu e rău, dar ar fi fost normal grija asta pentru drumuri să existe chiar din 1991. Aici drumurile mereu au fost o problemă, aici mereu s-au făcut drumuri proaste, iar presa a scris că tot felul de şmecheraşi s-au căpătuit de pe urma facerii proaste a drumurilor. Acum v-a încolţit grija de drumuri, cînd pandemia face ravagii? Dar aţi putea să ne spuneţi ce firme de construcţii anume vor beneficia de aceşti bani luaţi de la sănătate? Îndărătul lor nu se iţesc interesele unor politicieni şi oameni de afaceri autohtoni?

Vreau să spun iată ce, stimate domnule Puşcuţă. Este o ciudăţenie să scoţi banii din sănătate atunci cînd ai cite 500-600 de infectaţi zilnic. La începutul pandemiei, înşişi conducătorii regretau că domeniul sănătăţii a fost neglijat ani de zile. Păi, unde li s-a evaporat compasiunea? Cum vrem să întărim domeniul sănătăţii, dacă îi luăm banii? La rigoare, luaţi bani din alte părţi. Luaţi de la Preşedinţie, de pildă. Oamenii nu se vor simţi mai prost. Mai prost se vor simţi dacă îi veţi lua de la sănătate. Şi cum rămîne cu apelul vostru către populaţie la începutul pandemiei? Atunci aţi cerut sprijinul oamenilor ca să adunaţi nişte bani pentru sănătate. Pentru ce au adunat oamenii banii? Ca acum să scoateţi banii din sănătate?

Conducătorii moldoveni au ignorant ani de zile domeniul sănătăţii. Îl ignoră şi acum, în vremea pandemiei. Şi noi ce facem? Alergăm să-I votăm la alegeri?

XS
SM
MD
LG