Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

O nouă dezbatere on-line pe tema „Depășirea stereotipurilor privind integrarea europeană, prin comunicare”, organizată de agenția IPN. La dezbaterea de astăzi sunt anunțate particpările lui Ian Feldman, președintele Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității în Republica Moldova; Serghei Borisov, directorul Centrului expert „Mera” din Nijnii Novgorod, din Rusia și Ștefan Gligor, jurist, expert permanent al proiectului.

La Cahul, la Curtea de Apel, este anunțată o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor.

Directorul general al întreprinderii SA „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, susţine o conferinţa de presă cu tema: „Lansarea Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură”, ediția a patra”.

Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, susține o conferință de presă intitulată: „O nouă ediție a seriei de evenimente Dialoguri Europene”.

Din agenda internațională notam întîlnirea de la Soci între președintele Rusiei Vladimir Putin cu Alexnadr Lukașenka, cel care se confruntă de peste o lună de zile cu proteste zilnice masive, după alegerile prezidențiale, despre care opoziția, Occidentul și organizații internaționale influente spun că au fost fraudate.

Tot în Belarus încep astazi exercitii militare mixte ruso-belaruse ale „frăției slave”. La ele participă și trupe de parașutiști, după cum a anunțat duminică ministerul rus al apărării și exercițile sunt programte până pe 25 septembrie.

La Moscova urmează sa fie date publicității rezultatele alegerilor regionale de duminică.

Parlamentul European începe o nouă sesiune – care va avea loc pînă pe 17 septembrie și pe agendă se afla dezbateri despre situația din Belaruis, Rusia – după otrăvirea liderului opoziției Alexei Navalnîi cu ceea ce experții militari germani au spus că ar fi o substanță din familia Noviciok, substanță fabricată si folosită de armata Uniunii Sovietice, ca și respectarea domniei legii în unele din țările Uniunii Europene.

La Londra continuă audierile pentru extrădarea în Statele Unite a lui Julien Assange.

La Geneva se va desfășura până pe 6 octombrie Consiliul pentru Drepturile Omului.

La Leipzig este anunțat astăzi summitul Uniunea Europeană – China.

XS
SM
MD
LG