Igor Dodon a încălcat regimul epidemiologic de cel puțin 58 de ori

by D M
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon a încălcat regimul epidemiologic de cel puțin 58 de ori, de la începutul pandemiei și până în luna iunie, afirmă deputatul PAS, Dumitru Alaiba. Potrivit lui, pentru aceste abateri, Dodon trebuia să fie amendat cu un milion și jumătate de lei, dar poliția a refuzat să aplice legea. Legislatorul insistă și a mai expediat o plângere la Ministerul de Interne, pe numele ministrului Pavel Voicu, scrie jurnaltv.md.

 

Într-o postare pe facebook, Dumitru Alaiba a scris că de la 15 martie și până pe 7 iunie, președintele Igor Dodon a încălcat de zeci de ori regulile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pe timpul pandemiei.

DUMITRU ALAIBA, deputat al PAS: „Cu ceva timp în urmă, am documentat 58 de cazuri, în care Dodon a încălcat regimul epidemiologic. La acel moment, Dodon trebuia amendat cu un milion și jumătate de lei. Poliția a refuzat să acționeze, spunând că el are imunitate. Refuzul de a acționa în cazul lui Dodon este un abuz care nu va fi uitat. De atunci Dodon a continuat să comită încălcări după încălcări… pentru că lui i se poate, pentru că el e mai presus decât restul. Iar după ce l-am văzut plimbându-se prin școli țanțoș bâjbâind copii străini, am rămas ca mulți alții stupefiat.”

sursa: facebook

Deputatul Alaiba susține că a expediat o solicitare repetată ministrului de Interne, Pavel Voicu, în care afirmă că imunitatea președintelui nu se aplică în astfel de cazuri și cere ca Igor Dodon să fie sancționat la fel cum au fost amendați pensionarii și antreprenorii. Consilierul în comunicare al ministrului de Interne, Alina Zbancă, a declarat că nu comentează intențiile lui Dumitru Alaiba, pentru că acestea sunt de ordin politic. ”Nu comentăm gesturile și declarațiile penibile”, ne-a declarat la rândul ei, reprezentanta insituției prezidențiale, Carmena Sterpu. Amintim că la finele săptămânii trecute, Igor Dodon a intrat fără mască și mănuși în clădirea gimnaziului „Viorel Cantemir” din satul Sofia, raionul Drochia. Dodon a comunicat cu elevii fără a respecta distanța socială.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...