fbpx

Starea lui Aleksei Navalnîi continuă să se îmbunătățească! Medicii l-au deconectat de la aparatele de respirație asistată

Starea opozantului rus Alexei Navalnîi se îmbunătățește. Medicii de la Berlin au anunțat că acesta a fost deconectat de la aparatele de respirație asistată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit doctorilor, Navalnîi se poate ridica din pat și încearcă să facă mișcare. Decizia de a face publice informațiile a fost luată de comun cu activistul și soția sa.

Amintim că informația despre o eventuală otrăvire a lui Navalnîi a fost făcută publică pe 20 august de către Kira Yarmysh, care a comunicat că activistul este inconștient și a fost conectat la aparatele de respirație asistată.

Navalnîi urma să fie transportat la Berlin, însă medicii din Omsk, unde a aterizat de urgență avionul în care se afla acesta, întâi au comunicat despre o eventuală otrăvire, apoi au infirmat informațiile, iar ulterior ar fi refuzat să permită transportarea opozantului în Germania.

Soția sa i-a adresat o scrisoare liderului de la Kremlin, solicitând să fie permis transferul activistului la o clinică din străinătate. După două zile, însă, acesta a ajuns la Berlin, iar specialiștii de acolo au confirmat intoxicarea.

După ce opozantul a fost dus în Germania, în spațiul public rus au început să apară informații precum că el ar fi fost otrăvit de structuri străine. O astfel de ipoteză a înaintat-o inclusiv președintele Dumei de Stat din Rusia.

Actualmente, Germania și Moscova fac ping-pong de replici, iar otrăvirea a fost confirmată și de laboratoare din Franța și Suedia. Între timp, Germania solicită Rusiei să coopereze cu ancheta, iar Kremlinul a solicitat ca anchetatorii ruși să fie prezenți la audierea lui Navalnîi.

Articole asemănătoare

Back to top button