fbpx

Tipurile de vaccinuri antigripale care pot fi administrate în sezonul rece. „Anul acesta va fi unul și mai complicat decât de obicei”

În contextul situației pandemice globale și a prevenirii gripei sezoniere, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale informează că până la momentul de față a asigurat autorizarea în Nomenclatorul de Stat al Medicamentelor (NSM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, în NSM se regăsesc următoarele vaccinuri antigripale tetravalente:

VaxigripTetra®, producător Sanofi Pasteur, Franța;
Influvac®, producător Abbott Biologicals B.V., Olanda;
GCFLU tetravalent, producător Green Cross Corporation, Coreea de Sud.

De menționat, că aceste vaccinuri sunt recomandate și precalificate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru emisfera nordică, sezonul rece al anului 2020-2021.

„Din păcate, sezonul rece din anul acesta va fi unul și mai complicat decât de obicei, în contextul în care, ne confruntăm cu pandemia cauzată de COVID-19, iar o evoluție negativă a gripei sezoniere ar putea pune o presiune suplimentară asupra sistemului nostru de sănătate.

Astfel, dorim să informăm publicul larg, despre vaccinurile antigripale autorizate de AMDM, ca urmare a unei evaluări ample efectuate de un grup de experți abilitați în domeniu”, a declarat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.

Mai multe informații despre activitatea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale găsiți pe pagina oficială de Facebook sau pe website. 

Articole asemănătoare

Back to top button