image
Sursa foto: Ministry of Tourism and Antiquities

Autoritățile egiptene au descoperit sicrie complet sigilate și neatinse de 2.500 ani

Un depozit neașteptat cu cel puțin 13 sicrie din lemn, vechi de 2.500 de ani, a fost descoperit în necropola Saqqara, din Egipt.

Ceea ce face atât de speciale aceste sicrie este că au rămas intacte atât de mult timp și sunt complet sigilate, la sute de ani după ce locuitorii lor au murit.

Potrivit Ministerului pentru Turism și Antichități din Egipt, sicriele au fost găsite într-un mormânt la 11 metri în subteran, poziționate unul deasupra celuilalt. Sunt atât de bine păstrate, încât unele culori pictate pe lemn sunt încă intacte.

Un loc extrem de atractiv pentru arheologi

O analiză inițială a descoperit că sicriele au fost cel mai probabil sigilate de la momentul în care au fost îngropate. Autoritățile au declarat că cel mai probabil vor fi descoperite și alte sicrie în mormânt.

Saqqara ar fi fost folosită drept necropolă pentru Memphis, cândva capitala Egiptului antic. Timp de 3.000 de ani, egiptenii își trimiteau morții acolo, astfel că a devenit un loc foarte atractiv pentru arheologi.

Ce înseamnă descoperirea sicrielor

De asemenea, aici nu au fost îngropați doar nobilii și oficialii de rang înalt. Săpături recente au arătat că au fost îngropați și indivizi mai simpli, cei mai probabil oameni din clasa mijlocie sau cea muncitoare, notează Science Alert.

În plus, nici mormintele celor bogați nu sunt imune la influențe externe. De-a lungul sutelor de ani, multe astfel de morminte au fost jefuite. Așadar, descoperirea unei astfel de comori care nu a fost atinsă și deschisă atât de mult timp înseamnă că există bunuri valoroase în interior.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: