image
Sursa foto: Profimedia Images

250 de persoane au fost arestate în Minsk, în al șaselea weekend de proteste: Piața centrală este închisă cu sârmă ghimpată

Apoximativ 100.000 de oameni au ieșit pe străzile din Minsk pentru a protesta față de frauda electorală și violențele Poliției, scriu AFP și Reuters. 250 de manifestanți au fost arestați pentru folosirea simbolurilor opoziției, a anunțat Ministerul de Interne din Belarus.

Polițiștii folosesc sârmă ghimpată pentru a închide piața centrală din capitală, potrivit Al Jazeera.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, la putere din 1994, se confruntă cu o mişcare inedită de contestare după alegerile de la 9 august, care l-au dat câştigător cu 80% din sufragii şi pe care opoziţia le-a denunţat ca fiind frauduloase.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale au fost respinse de Uniunea Europeană, care pregăteşte sancţiuni împotriva unor înalţi reprezentanţi ai regimului belarus şi i-a cerut lui Aleksandr Lukaşenko să dialogheze cu opoziţia. Lukaşenko a refuzat în schimb orice concesie şi denunţă un complot occidental menit a-l înlătura de la putere. Singurul său sprijin rămâne Rusia.

Primele manifestaţii din Belarus după alegerile de la 9 august au fost reprimate prin forţă. Trei persoane au murit, mai multe zeci au fost rănite şi peste 7.000 au fost arestate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: