(video) Andrei Năstase, 5 ani de la înființarea Platformei DA: „Toate lucrurile bune trebuie duse la bun sfârșit și le vom duce”

Platforma DA marchează astăzi cinci ani din momentul în care, în Piața Marii Adunări Naționale, oamenii care protestau de mai mult timp față de guvernarea de atunci au decis să-și apere drepturile în continuare prin crearea unei formațiuni politice. Exact la cinci ani distanță, Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cursa pentru prezidențialele din 1 noiembrie 2020.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi, 13 septembrie 2020, se împlinesc 5 ani de la momentul în care în Piața Marii Adunări Naționale, zeci de mii de oameni au hotărât, liberi și conștienți de importanța deciziei lor, înființarea unui partid politic reprezentativ care să apare interesele poporului în lupta noastră cu nedreptatea, corupția și sărăcia. Așa a luat ființă Platforma Demnitate și Adevăr, singurul partid născut în stradă, singurul partid cu adevărat popular, construit în jurul Demnității și Adevărului. Iată că astăzi, la 5 ani distanță de la Marea Adunare Națională și de la decizia populară din 13 septembrie 2015, în cursa prezidențială am fost înregistrat drept candidat al Platformei Demnitate și Adevăr.

Începând de astăzi, poporul nostru, oamenii drepți, cinstiți și curajoși, oamenii care au luptat și luptă încă pentru dreptate și viață mai bună.

Toate lucrurile bune trebuie duse la bun sfârșit și le vom duce. Eu, alături de zeci și sute de mii de oameni, am reușit să-l dăm jos pe Plahotniuc de la putere. Tot noi, prin voința și puterea noastră, vom reuși să-l trimitem în istorie și pe Dodon și să facem oamenilor dreptate și viață mai bună Acasă. Trebuie să începem reclădirea țării și a societății noastre. Trebuie să punem bazele unui stat drept și corect cu cetățenii săi, să eliberăm justiția de politic și mafie, să dezvoltăm economia și să oferim fiecăruia dintre noi dreptul la o viață decentă aici, acasă, în Republica Moldova.

Nimic nu este întâmplător pe acest Pământ, iar Dumnezeu veghează asupra destinelor tuturor celor drepți și curajoși. Veghează asupra celor care au fost asumați, au protestat și au luptat atunci când toți ceilalți au tăcut complice. Iată, astăzi,13 septembrie, la exact 5 ani de la acel moment istoric din Piața Marii Adunări Naționale, am mai făcut un pas către victorie. Pentru acești oameni, pentru munca și efortul lor, pentru aspirațiile și dorințele legitime ale noastre, ale tuturor, voi lupta până la ultima picătură de energie, așa cum am făcut de fiecare dată, împotriva lui Igor Dodon și împotriva a tot ceea ce reprezintă acest președinte toxic pentru Moldova. Apoi, după ce împreună vom reuși, voi munci din răsputeri pentru a reclădi alături de neamul meu această țară care ne poate cuprinde pe toți și poate oferi fiecăruia dintre noi liniștea și normalitatea pe care o căutăm de atâta vreme”, a declarat Andrei Năstase într-un live pe Facebook.


Pub