Această mașină electrică are un preț imens, dar merge 800 de kilometri cu o singură încărcare

În cadrul unui eveniment virtual, miercuri seară, mult așteptatul sedan electric Lucid Air a fost introdus ca un vehicul electric premium și puternic care va concura cu Modelul Tesla S – chiar dacă CEO-ul companiei a spus la începutul acestui an că Lucid Air nu poate fi considerat un „ucigaș al Tesla”.

Foto: playtech.ro

Sedanul, care a fost în lucru de ani de zile, ar fi trebuit să debuteze la Salonul Auto Internațional din New York în aprilie, dar Covid-19 a întârziat lucrurile. Producția la fabrica Lucid din Arizona este pregătită pentru primele vehicule care vor fi lansate în primăvara anului 2021.

Lucid își are rădăcinile în curse de mașini electrice cu producătorul de baterii Atieva, care este acum furnizorul său intern de baterii. În repetate rânduri a fost evidențiată trăsătura specială a sedanului: spațiul din portbagajul din față al Air-ului a fost descris de diferiți directori de-a lungul dezvăluirii online ca fiind „cel mai mare frunk făcut vreodată” și „fără egal în volumul său”.

Compania cu sediul în California a introdus în discuție în ultimele luni detalii despre versiunile high-end ale mașinii, inclusiv performanța sa, capacitatea eficientă și compactă a bateriei (113 kW), sistemul 900-volt, și autonomia sa de 517 de mile (peste 830 de kilometri) demnă de invidiat.

Dar lipsea întotdeauna un mic detaliu: prețul.

În cele din urmă, la evenimentul online de miercuri, au fost prezentate și prețurile pentru patru versiuni diferite ale vehiculului electric, citează Playtech.

Cea mai bună ediție Air Dream, prima Lucid disponibilă, va fi lansată pe piață anul viitor la 169.000 de dolari. Această versiune include o opțiune clasică de scaun, care se înclină la 45 de grade, cu tematică California și o rază de acțiune de până la 503 mile (800 kilometri).

Bateria cu o autonomie record de până la 517 mile va fi disponibilă în modelul Lucid Air Grand Touring pentru 139.000 dolari, model care va fi disponibil mai târziu în 2021.

Cea mai de durată autonomie Tesla Model S este disponibilă la prețul de 75.000 de dolari. Tesla a anunțat recent că și-a actualizat bateria pentru a ajunge la 402 mile (aproximativ 650 de kilometri).

Modelul de bază Air va fi lansat în 2022 și va începe de la 80.000 de dolari, dar gama sa nu a fost dezvăluită încă. După cum a spus CEO-ul Peter Rawlinson în timpul declarațiilor sale de deschidere, „Lucid Air este conceput pentru producția de masă, în masă”.

Apariția Dream Edition, pe care Rawlinson a numit-o „remarcabilă”, include o mulțime de caracteristici atrăgătoare, printre care o opțiune exclusivă de culoare „Eureka Gold” și roțile AeroDream de 21 de inci. Va fi cea mai rapidă și mai puternică versiune cu 1080 cai putere, care poate merge de la 0 la 100 km / h în doar 2,5 secunde.

Cu toate acestea, modelul de bază pentru șoferii de zi cu zi este cel mai important pentru a converti proprietarii de mașini la modelele electrice. „Lumea trebuie să treacă la mobilitate durabilă cât mai curând posibil”, a continuat Rawlinson.

Până la modelul de bază, există încă o opțiune. Până la sfârșitul anului 2021, modelul Air Touring va fi disponibil la 95.000 de dolari, cu o autonomie de 406 de mile (peste 650 kilometri). Această versiune este cea mai comparabilă cu sedanul de lux Tesla.

Deoarece este un vehicul electric, încărcarea este o parte importantă a experienței. Bateria de mare capacitate se va încărca ultra-rapid. Toate versiunile pot adăuga 300 de mile (480 kilometri) în 20 de minute. Lucid va avea propriul sistem de încărcare la domiciliu și, pe drum, va fi partener cu rețeaua de încărcare Electrify America.


Pub