Auto-F1: Accidente în serie în startul Marelui Premiu al Toscanei

Startul Marelui Premiu al Toscanei pe circuitul de la Mugello, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, a fost perturbat de două accidente la distanţă de câteva tururi, organizatorii fiind nevoiţi să recurgă la oprirea cursei cu un steag roşu, transmite AFP, citează Agerpres.

Foto: cceverybody.com

Primul incident a implicat mai multe monoposturi, printre care Red Bull-ul lui Max Verstappen, plecat din poziţia a treia. Olandezul a coborât vertiginos în clasament după câteva viraje. Francezul Pierre Gasly, locul 16 pe grilă, dar învingător surprinzător la Monza acum o săptămână, a ajuns prins ca într-un sandviş între Alfa Romeo a lui Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean (Haas). Incidentul i-a împins pe Verstappen şi Gasly la abandon.

Aproape simultan, Sebastian Vettel (Ferrari) s-a lovit de MacLaren-ul lui Carlos Sainz. Germanul a reuşit însă să revină pe pistă după ce a trecut pe la standuri.

După opt tururi sub controlul safety car-ului, pe primul loc era Valtterri Bottas (Mercedes), care-l devansase pe coechipierul său Lewis Hamilton. În al 9-lea tur, când maşina de securitate se îndepărta, finlandezul a decis să nu accelereze, aşa cum regulamentul îi permitea.

Rezultatul a fost o neînţelegere între piloţi, care a dus la abandonul luiLatifi, Magnussen, Giovinazzi şi Sainz.

După reluarea cursei, Hamilton a trecut imediat pe primul loc.


Pub