Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Deputat Platforma DA solicită…

DOC Deputat Platforma DA solicită CNA investigarea informațiilor apărute despre offshore-ul care a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni

Deputatul fracțiunii parlamentare Platforma DA, Vasile Năstase, solicită Centrului Național Anticorupție (CNA) investigarea informațiilor publicate de rise.md cu referire la firma-căpușă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc, care a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități de prestigiu din străinătate. În acest sens, deputatul a transmis sâmbătă, 12 septembrie, o interpelare la CNA.

În documentul publicat pe pagina sa de Facebook, Vasile Năstase solicită CNA pornirea urmării penale și anchetarea circumstanțelor descrise în materialul jurnalistic.

„În conformitate cu legislația în vigoare, solicit pornirea urmării penale cu investigarea exhaustivă a faptelor descrise în materialul jurnalistic de la Rise Moldova, anchetarea tuturor circumstanțelor în care s-au făcut aceste plăți, identificarea tuturor beneficiarilor finali și tragerea la răspundere a celor implicați în actul de corupție”, se arată în documentul transmis CNA.

sursa: facebook.com/vasile.nastase

Vineri, 11 septembrie, Rise Moldova scria despre o firmă-căpușă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc care a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități de prestigiu din străinătate, printre care și fiica lui Marian Lupu, fostul președintele al Partidului Democrat din Moldova, actualul președinte al Curții de Conturi, dar și studiile copiilor fostului deputat Constantin Botnari.

Banii ajungeau pe conturile instituțiilor de învățământ de la offshore-ul Rowallan Overseas, cel care, la rându-i, beneficia de milioane de dolari de pe urma activității companiei Metalferos.

În acest context, Marian Lupu, a declarat că „nicio persoană fizică sau juridică nu a finanțat studiile copiilor” săi și că toate cheltuielile de studii au fost suportate de fapt, de către el și soția sa.