(foto) A transformat realitatea vieții de părinte în comicsuri. Inna Sacali ilustrează emoțiile de tânără mămică în benzi desenate

De specialitate este arhitectă și designeră de interior, meserie cu care s-a ocupat până la nașterea copilului, acum însă s-a dedicat unei noi sfere a artei și anume desenarea comicsurilor. Laitmotivele din benzile desenate ale Innei Sacali sunt diferite situații din viața ei reală și nu doar. Despre ce este vorba, aflați din articolul ce urmează.

Inna ne-a relatat că întotdeauna a fost pasionată de pictură și desena pe tot ce-i cădea sub mână, însă ideea de a ilustra benzi desenate i-a apărut spontan. „Mi-a plăcut întotdeauna să desenez, dar ideea de a crea comicsuri a fost una spontană.” Iar cadoul pe care l-a primit de la soțul ei la aniversarea sa a ajutat-o și mai mult să înțeleagă ce vrea să creeze.

„Fiul meu mi-a oferit emoții noi și idei pentru schițe”

„La aniversarea mea de 30 de ani, soțul mi-a dăruit o tabletă ca să o pot purta cu mine și să nu-mi pierd desenele. Pe atunci, eram însărcinată și așteptam cu nerăbdare concediul pentru a începe, în cele din urmă, să desenez cât mai mult posibil. După ce s-a născut fiul meu, am început să ilustrez comicsuri. Cert este că, inițial, nu știam ce anume vreau să ilustrez, dar fiul meu mi-a oferit emoții noi și idei pentru schițe. Astfel, au apărut pe lume și benzile desenate. Acum înțeleg că în așa mod mă pot exprima liber ca artistă.”

Protagonista ne-a povestit că toate situațiile și întâmplările din viața reală le transpune în desenele sale. Mai mult decât atât, se axează pe trăirile firești, deoarece consideră că doar astfel poate transmite cât mai realist toate emoțiile pe care le trăiește, toate experiențele sau, deopotrivă, toate momentele vesele și amuzante din familia ei.

Inna mai spune că, atunci când era la început de cale în această sferă a artei, nu credea că va avea parte de atâtea reacții pozitive din partea oamenilor. Dar se pare că temele pe care le abordează în benzile sale desenate sunt comune pentru mulți părinți.

„Îmi scriu unele mămici că istorioarele din comicsurile mele parcă ar fi rupte din realitatea lor. Și chiar dacă cu toții suntem tare diferiți, majoritatea părinților se ciocnesc cu aceleași situații de viață. Unii privesc anumite lucruri ca pe o problemă, eu însă mă strădui să nu iau totul atât de în serios și să tratez situația cu umor. Sper că aceste comicsuri îi ajută pe oameni să privească mai relaxați și mai pozitivi unele lucruri!”

Mai multe lucrări cu benzile desenate ale Innei le puteți vedea pe pagina sa de Instagram sau Facebook!

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente