Lansare de carte live pe Facebook. Mircea Cărtărescu publică volumul de poeme „Nu striga niciodată ajutor“

mircea-cartarescu1-1024×681
Foto: radioromaniacultural.ro

Marți, 22 septembrie, ora 19.30, Mircea Cărtărescu invită spectatorii la lansarea volumului de poeme „Nu striga niciodată ajutor” într-o formulă live pe Facebook.

De asemenea, la eveniment va fi și Mirela Nagâț, care împreună cu Mircea Cărtărescu va avea un dialog-eveniment cu un prolog despre noutățile editoriale ale toamnei de Gabriel Liiceanu.

„Nu striga niciodată ajutor” este al optulea volum de versuri al lui Mircea Cărtărescu și se poate spune că e diferit de toată poezia lui precedentă. Scris la 30 de ani după penultimul volum, timp în care autorul n-a mai scris niciun vers, el reprezintă o întoarcere la simplitatea și generalitatea poeziei genuine, imediate și emoționale, dezbrăcate de sofisticarea intelectuală și culturală din vechea sa poezie.

Cititorul, care va parcurge cele 100 de poeme scurte, uneori de doar câteva rânduri, va recunoaște în ele propriile sale trăiri, răul și durerea, depresia și melancolia, sâmburele amar al condiției omenești. Marea temă a cărții este singurătatea esențială, ireductibilă a tuturor oamenilor, oricât de mult îi despart distanțele în timp și spațiu, ca și diferențele culturale.

Mai multe detalii despre eveniment AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente