/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Israel: Un ministru demisionat din cauza intenţiei Guvernului de a impune măsuri de izolare

13 septembrie 2020, ora 20:23

Ministrul israelian al construcţiilor, Yaakov Litzman, membru al partidului ultraortodox Iudaismul Unit al Torei (UTJ), a demisionat duminică din cauza intenţiei guvernului de a impune măsuri de izolare pentru o perioadă de două săptămâni care ar include şi sărbătoarea de Yom Kippur, cea mai importată din calendarul iudaic, transmite dpa și agerpres.ro.

Noile măsuri de izolare le-ar interzice credincioşilor să se roage în sinagogi, a scris ministrul în demisia trimisă premierului Benjamin Netanyahu.

Yom Kippur (sau Ziua ispăşirii) începe la asfinţitul soarelui în ziua de duminică, 27 septembrie.

Demisia ministrului Litzman survine pe fondul unei dezbateri aprinse în guvernul Netanyahu cu privire la propunerea de carantină, care ar începe vineri, în ajunul Anului Nou evreiesc. Un vot pe acest subiect este prevăzut în cursul acestei duminici.

Joi, numărul de cazuri zilnice în Israel a depăşit pentru prima dată pragul de 4.000, după mai multe zile în care trecuse de 3.000.

Numărul de infectări a început să crească de când Israelul a relaxat în mai primele măsuri de izolare impuse la mijlocul lui martie. Au fost afectate mai ales localităţi aglomerate cu comunităţi de evrei ultraortodocşi şi comunităţi arabe, unde rezidenţii s-au strâns în adunări numeroase, inclusiv la rugăciuni şi nunţi, încălcând restricţiile dictate de Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, Israelul a raportat puţin peste 150.000 de cazuri de infectare şi 1.103 decese asociate COVID-19, la o populaţie de 9,2 milioane de locuitori. Aproape 115.000 de persoane au fost declarat vindecate, iar 130 de pacienţi se află la terapie intensivă, asistaţi de ventilatoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram