Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Hotărârea integrală a CNESP…

DOC Hotărârea integrală a CNESP din 11 septembrie: restricțiile care rămân în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19

Imagine-simbol

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis la 11 septembrie să prelungească, până la data de 30 septembrie inclusiv, pe întreg teritoriul R. Moldova, starea de urgență în sănătate publică. Membrii CNESP au decis, totodată, renunțarea la unele restricții însă, majoritatea dintre acestea rămân, în continuare, în vigoare.

Astfel, potrivit hotărârii, este interzisă, în continuare, aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de trei persoane. Totodată, rămâne obligatorie respectarea distanței sociale/fizice de 1 m, indiferent de numărul de peroane prezente în locurile publice.

Până la 30 septembrie este prelungită și interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice, fără necesitate stringentă. Este în continuare valabilă și interzicerea aflării pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distrații și zone de agrement, iar activitatea cluburilor de noapte, rămâne și ea suspendată. CNESP reiterează că sunt interzise și activitățile, cu prezența spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte.

Hotărârea CNESP din 11.09 by Ziarul de Gardă on Scribd

În pofida acestora restricții este însă admisă organizarea și desfășurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unitățile de alimentație publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Totodată, persoanele care au fost plasate în autoizolare pentru 14 zile, la intrarea în R. Moldova, pot părăsi țara înainte de expirarea regimului de carantină.