Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Comisia Națională Extraordinară de Sănătate…

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică recomandă deschiderea secțiilor de vot în alte instituții decât cele de învățământ

La 11 septembrie, reprezentanții Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) au decis prelungirea până la sfârșitul lunii a stării de urgență în sănătate publică. În acest context, membrii CNESP au venit și cu o serie de recomandări, inclusiv cu privire la organizarea procesului de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Mai exact, CNESP recomandă Comisiilor electorale de circumscripție să coordoneze instituțiile/edificiile preconizate pentru organizarea scrutinului electoral cu Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică pentru asigurarea măsurilor de sănătate publică.

Totodată, este recomandată, după posibilitate, organizarea activității birourilor electorale/secțiilor de votare în alte edificii decât instituțiile de învățământ, reieșind din situația epidemiologică prin infecția COVID-19.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, secțiile de votare ar urma să fie constituite până la 26 septembrie, iar până la 6 octombrie vor fi constituite și birourile electorale ale acestora.