Principală  —  Ştiri  —  Social   —   COVID-19: au fost înregistrate patru…

COVID-19: au fost înregistrate patru decese, iar sistemul medical a mai pierdut un lucrător

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), informează despre înregistrarea a încă patru decese provocate de COVID-19, printre care se numără și un lucrător medical.

MSMPS exprimă condoleanțe în legătură cu trecerea în nefiinţă a Galinei Bezrodnaia (deces 1118), în vârstă de 70 ani, care activa în calitate de medic de familie la Centrul de Sănătate Ungheni. Potrivit autorităților, Galina Bezrodnaia a fost internată la Spitalul Raional Ungheni, fiind ulterior transferată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 9 august, în stare gravă, fiind confirmată pozitiv la infecţia COVID-19. Concomitent, suferea şi de alte maladii cronice.

Până la ora actuală, 32 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.

Decesele comunicate de către MSMPS la 12 septembrie:

Deces 1115: Bărbat de 74 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 2 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 1116: Bărbat de 44 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 8 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare, nefropatie mixtă.

Deces 1117: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 28 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III,  cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.

Până în prezent, în R. Moldova au fost infectate cu noul Coronavirus 42 714 de persoane, dintre care 30 918 au fost tratate.