Încă 531 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova

plus531

531 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, un caz este de import (Turcia).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 42 714 cazuri.

Totalul testelor efectuate – 2 626, dintre care primar – 2 372 și repetat – 254.

Din numărul total de cazuri, 37 sunt lucrători medicali: medici – 12, asistenți medicali – 21, personal auxiliar – 4.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 557 sunt în stare gravă (dintre care 37 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 352 – în stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 481 de persoane au fost tratate și externate. În total, 30 918 persoane au fost tratate de COVID-19.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor patru decese provocate de COVID-19.

Decesul 1 115: bărbat în vârstă de 74 de ani din municipiul Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă pe 2 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Decesul 1 116: bărbat în vârstă de 44 de ani din municipiul Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă pe 8 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare, nefropatie mixtă.

Decesul 1 117: bărbat în vârstă de 78 de ani din municipiul Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă pe 28 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III,  cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.

„Exprimăm sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor în legătură cu trecerea în nefiinţă a Galinei Bezrodnaia (decesul 1 118) în vârstă de 70 de ani, care activa în calitate de medică de familie la Centrul de Sănătate Ungheni. Galina Bezrodnaia a fost internată la Spitalul Raional Ungheni, iar ulterior transferată la Institutul de Medicină Urgentă pe 9 august, fiind în stare gravă și confirmată pozitiv la infecția COVID-19. Concomitent, suferea și de alte maladii cronice. Regretăm nespus pierderea colegei noastre, o specialistă valoroasă pentru sistemul medical și un om cu o conduită ireproșabilă”, spune Ministerul Sănătății.

Până la ora actuală, 32 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente