Medicii infectați la locul de muncă vor primi în continuare indemnizația de 16 mii de lei // Parlamentul a respins propunerea Guvernului Chicu

Cornelia Cozonac
12/09/2020
Captura

Angajații din sistemul sănătății, dar și alți bugetari, care s-au infectat în timpul executării atribuțiilor de serviciu cu noul coronavirus vor primi indemnizația de 16.000 de lei. Parlamentul a respins vineri propunerea Guvernului Chicu de a anula indemnizația. Suportul financiar de 16.000 de lei, introdus în luna aprilie, avea scopul să-i motiveze pe angajații din sistemul medical să lupte cu noul coronavirus în condiții de risc sporit.

Decizia Guvernului Chicu a trezit nemulțumiri în rândul cadrelor medicale. Chiar dacă Guvernul își argumentase decizia prin faptul că au fost întreprinse alte măsuri de stimulare a cadrelor medicale, printre care și majorarea salariului, mai mulți medici au spus că se simt obosiți și descurajați, iar acțiunile Guvernului nu fac decât să demoralizeze și mai tare personalul din prima linie de luptă cu Covid-19. Experți în domeniul sănătății spun că indemnizația de 16.000 de lei este și trebuie să rămână drept o acțiune de încurajare din partea statului pentru cei care  luptă cu infecția pandemică. 

Până la începutul lunii septembrie, 3752 de angajați din domeniul Sănătății, Poliție, Serviciul Vamal au primit suportul de 16.000 de lei. Printre persoanlul medical au primit indemnizația doar fiecare al treilea angajat din totalul celor infectați. Odată cu începerea anului școlar, se estimează că va crește numărul cadrelor didactice infectate în timpul orelor din școli și licee.

Cornelia Cozonac
12/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii