fbpx

video | „Noi toți, inclusiv politicienii, venim și plecăm. Faptele noastre vor rămâne”. Mesajul lui Roman Iagupov după ce a primit distincția Artist al Poporului

Roman Iagupov, solistul formației Zdob și Zdub, a transmis un mesaj după ce a primit distincția Artist al Poporului. Acesta a precizat că nu doar el reprezintă formația, menționându-și colegii, dar și a trecut în revistă problemele pe care le au oamenii din domeniu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Muzicianul afirmă că arta a rămas ultima în lista priorităților statului, iar de șase luni profesioniștii din industrie, regizori de sunet, lumină, tehnicieni, lucrătorii din spatele culiselor, manageri, producători, care sunt plătitori de impozite, nu pot activa și nu au susținerea din partea Guvernului. Mai mult, el a anunțat formația are idei care ar putea fi implementare.

„Nu doar eu sunt trupa Zdob si Zdub. Suntem șase pe scenă și avem o echipă în spate – Mihai Gîncu, Valeriu Mazîlu, Sveatoslav Staruș, Andrei Cebotari, Victor Dandeș și Igor Dînga – producătorul. (…) Trupa Zdob și Zdub activează în creație nu pentru titluri. De 25 de ani suntem în turnee pentru a aduce bucurie și emoții pozitive. Artiștii slujesc oamenilor prin artă. (…) Noi toți, inclusiv politicienii, venim și plecăm. Doar cultura și faptele noastre vor rămâne pe Pământ.”, a spus Iagupov într-un mesaj video.

Totodată, solistul a mulțumit publicului pentru apreciere, exprimându-și speranța că prin eforturi comune, împreună cu Ministerul Culturii sau alte organizații de Stat, să poată schimba.

 

Articole asemănătoare

Back to top button