/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

UPDATE! Ministerul Sănătății vine cu rectificări: Trei decese de COVID-19 s-au înregistrat astăzi. Medicul din Ungheni a decedat acum două săptămâni

missing
12 septembrie 2020, ora 17:49

ORA 17.49 Ministerul Sănătății vine cu rectificări. Decesul medicului de familie din Ungheni a fost înregistrat acum două săptămâni. Astfel, numărul total de decese înregistrate până astăzi, inclusiv, este de 1117 cazuri.

ORA 17.14 Ministerul Sănătății anunță decesul a încă un medic din cauza complicațiilor provocate de virisul COVID-19. Este vorba despre Galinei Bezrodnaia, care a activat drept medic de familie la Centrul de Sănătate Ungheni. 

Galina Bezrodnaia a fost internată la Spitalul Raional Ungheni, ulterior transferată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 9 august, în stare gravă, fiind confirmată pozitiv la infecţia COVID-19. Concomitent, suferea şi de alte maladii cronice. „Regretăm nespus pierderea colegei noastre, un specialist valoros pentru sistemul medical şi un om cu o conduită ireproşabilă”, se spune în comunicat ministerului.

Până la ora actuală, 32 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.

Totodată, ministerul anunță alte trei decese provocate de COVID-19:

Deces 1115: Bărbat de 74 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 2 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 1116: Bărbat de 44 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 8 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare, nefropatie mixtă.

Deces 1117: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 28 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III,  cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1118.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram