/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

SPPS reacționează după ce paza lui Dodon a închis jurnaliștii într-o sală CEC. „Acuzațiile sunt declarative”

missing
11 septembrie 2020, ora 23:04

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a Republicii Moldova reacționează după ce acum două zile, paza lui Igor Dodon a închis jurnaliștii într-o sală CEC pentru ca aceștia să nu-i pună întrebări președintelui. Potrivit celor celor de la SPPS, acuzațiile aduse ofițerilor sun„declarative și nefondate”.

„Notăm că acuzațiile respective sunt declarative, absolut nefondate și fără un substrat argumentat din punct de vedere legal. SPPS acționează strict în conformitate cu legislația și realizează întreg spectrul de măsuri de securitate pentru asigurarea protecției persoanelor protejate indiferent de locul lor de aflare, fapt realizat și în cadrul evenimentului din 9 septembrie curent, la sediul Comisiei Electorale Centrale”, se arată într-un comunicat al SPPS.

De asemenea, potrivit SPPS, în cazul de la CEC, ofițerii „au instituit un perimetru de securitate în conformitate cu prevederile Legii nr.134/2008 cu privire la SPPS. Pentru mediatizarea evenimentului, cameramanilor și reporterilor le-a fost permis accesul în sala de ședințe a CEC. Jurnaliștii au avut posibilitatea să-și desfășoare nestingherit meseria, însă fără permisiunea de a adresa întrebări persoanei protejate, din motiv că organizatorii au anunțat în prealabil formatul de comunicare, acesta fiind un briefing”.

SPPS mai menționează că nu urmărește scopul de a „bloca” activitatea jurnaliștilor, nu favorizează imaginea uneia sau alteia persoane, însă activează conform propriului format de securitate, ghidat de legislație, care nu este ajustat în funcție de preferințele unor persoane, grupuri sau entități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram