Sondaj: Care candidați la șefia statului ar trece de primul tur al alegerilor din 1 noiembrie

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, majoritatea moldovenilor l-ar vota pe Igor Dodon, acesta fiind urmat de lidera PAS Maia Sandu, arată rezultatele unui sondaj realizat de compania iData, prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, 36,3 % dintre respondenți ar vota pentru Igor Dodon, iar 31,9% - pentru lidera PAS Maia Sandu.

11,2% % dintre alegători l-ar vota pe Ilan Șor, urmat de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, cu 8,1%, iar 3,9% dintre moldoveni îl văd pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase , în funcția de șef a statului.

Totodată, 3,3% ar vota pentru președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, 1,6% pentru Octavian Țîcu, 1,3% pentru Pavel Filip, 0,8% pentru Andrian Candu, iar 0,4% pentru premierul Ion Chicu.

13,2% dintre respodenți nu au încredere în niciun politician, respectiv nu au putut oferi un răspuns, iar 29,2% nu au știut ce să răspundă.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1177 chestionare. La studiu au participat persoane cu vârsta de 18+ și colectate în perioada 20 august - 3 septembrie. Marja de eroare este de -+2,78%.


Pub