(video) Igor Dodon explică de ce a decis să fie candidat independent: Noi am analizat riscurile, mulți vor vrea să anuleze candidatura mea

(update) Dodon a spus de ce a decis să fie candidat independent: Cuvinte trădat nu îmi plac. Eu nu pot conform legii să merg candidat din partea PSRM, pentru că a fost introdusă restricția că președintele nu poate fi membru de partid. Mai mutl ca atât, în februarie este o decizie a Curții Constiuționale care spune că dacă președintele țrăii se implică în activitatea unui partid politic sau viceversa, atunci asta este anticonstituțioanal. Dacă eu mergeam din partea PSRM unii oponenți de pe dreapta mergeau la CC și ori acum ori după alegeri urmau să anuleze rezultatele pentru că eu am încălcat. Noi am analizat riscurile, mulți vor vrea să anuleze victoria lui Dodon pentru al doilea mandat”, declară Dodon.

Foto: UNIMEDIA

(update) Despre 3 partide care ar accede în Parlament: „Foarte interesantă propunere. Dacă vin eu,o să zică că vreau să fac dictatură. Clar că ar fi mai simplu”

(update) „Am avut o discuție cu directorul Caii Ferate, datorii la salarii nu sunt. Ei au găsit posibilitatea și pentru cei care au 2 mii de lei, începând cu 1 septembrie. Salariile cele mici vor fi majorate”, spune Dodon.

(update) „SPPS nu îndeplinește ordinele președintelui. Ei au agendă și metodele lor. Persoanele protejate se pot refuza de acest serviciu. Ce ține de blocare, am discutat când am venit la CEC. Va fi briefing, Vreți conferință, hai să facem, nicio problemă. Mi-am dat mesajul la CEC și am mers conform agendei. Trebuie să mergem pe scări să ne dăm unul jos pe altul?”, a spus Dodon.

(update) „Dosarul cu Botnari. S-a confirmat că președinele nu a fost implicată, fapt confirmat de deputații blocului ACUM, consider că a fost o greșeală din partea conducerii țării, decizia nu o ia președintele, probabil sunt niște detalii ce șin de secret de stat”, a spus Dodon.

(update) „Nimeni nu are niciun interes să falsifice. Cine strigă? Cei care cred că vor pierde. Noi dorim să fie secții de vot și în est și în vest. Ați deschis 5-6 maxim în Rusia, acolo sunt mai mulți cetățeni moldoveni Trebuie să le dăm drept la toți și cred că trebuie mai multe în Rusia și Italia. Ei în fiecare zi se jăluie, ”, a comentat Dodon acuzațiile lui Litvinenco precum că alegerile vor fi fraudate.

(update) „Vrem să facem campanie modestă. Am organizat din 2009 încoace vreo 14-15 campanii, noi considerăm că e amoral să arunce bani în plina pandemie și secetă și oamenii nu au ce mânca. Am văzut că ați împânzit țara cu panouri. Un ziar sau două și eu voi merge la întrevederi și niște spoturi poate, dar cel mai proabil nici spoturi la tv nu vom plasa pentru că e corect, oamenii știu ce propunem, ce am facut și ce vrem să facem. PSRM nu poate să contribuie, sunt independent, PSRM mă va susține”, a declarat Dodon.

(update) „Legislația nu obligă președintele să suspende activitatea atunci când e în proces electoral, cineva deja vrea, ceva nou găsesc pentru Dodon, Niciun președinte nu a fost până acum să iasă din partid”, a menționat Dodon.

(update) „Majoritatea oponenților merg cu mesajul împotriva lui Dodon. Oamenii așteaptă soluții, vor să vadă ce va face candidatul. Bun, mă dați jos, dar mâine ce faceți. Am lansat câteva mesaje importante. Nu mă voi axa pe mesaje contra cineva. Vin cu propuneri și soluții. Vreau să construiesc o Moldova unde vrei să trăiești. Cu acest program vin”, a declarat Dodon.

Igor Dodon răspunde la întrebările cetățenilor, dar și a presei în emisiunea sa „Președintele Răspunde”.

UNIMEDIA transmite live


Pub