Uzina ZAZ din Ucraina va produce SUV-ul coupe Renault Arkana

Grupul Renault îşi consolidează prezenţa în ţările CSI cu un nou acord de cooperare. De această dată, francezii au venit în Ucraina, unde vor produce un model propriu, dar şi câteva maşini din gama Lada, informează PiataAuto.md. În cazul Ucrainei, noul acord vizează uzina ZAZ, faimosul constructor auto, care producea compactele Zaporojeţ.

Foto: PiataAuto.md

Astfel, uzina ZAZ din Ucraina va asambla cele mai noi modele din gama Lada, precum Vesta şi XRAY, dar şi modelul Largus, care este, în esenţă, o Dacia Logan MCV de primă generaţie. Și asta pentru că Renault deține o cotă importantă de acțiuni în producătorul rus AvtoVAZ. Pe lângă automobilele ruseşti, cei de la ZAZ vor produce şi primul SUV Coupe din gama Renault, modelul Arkana, care are de asemenea multe în comun la substratul tehnic cu modelele Dacia, în special cu SUV-ul Duster.

Din câte se pare, Renault a recurs la această soluție în Ucraina de nevoie, din cauza interdicţiei de import de automobile din Rusia, impuse de autorităţile ucrainene la începutul acestui an. Până să înceapă acum producția la uzina ZAZ, aceasta a fost amplu modernizată de către cei de la Renault, pentru a se conforma la procesele de producție ale grupului francez.

Pentru cei de la ZAZ startul producţiei maşinilor franceze şi ruseşti de acum devine, astfel, un colac de salvare, or, producţia maşinilor fusese sistată aici încă în 2017.


Pub