8 persoane, printre care și un medic stomatolog, răpuse de coronavirus. Peste 30 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției

Opt persoane au fost răpuse de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Printre victime se află și un medic stomatolog, care activa în cadrul Întreprinderii Municipale Stomatologice Ialoveni.

Foto: UNIMEDIA

Deces 1107: Femeie de 66 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 27 august. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II.

Deces 1108: Femeie de 69 ani, din r-nul Hâncești, internată la IMSP SR Hâncești, pe 27 august. Comorbidități: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.

Deces 1109: Femeie de 73 ani, din r-nul Călărași, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 10 august. Comorbidități: boală oncologică.

Deces 1110: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 26 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF III, hepatită virală cronică.

Deces 1111: Femeie de 58 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 4 septembrie. Comorbidități: obezitate gr. III.

Deces 1112: Femeie de 54 ani, transferată de la Centrul COVID-19, la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 22 august. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 1113: Femeie de 89 ani, din r-nul Sângerei, internat la IMSP SR Sîngerei, pe 5 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, bronșită cronică.

Deces 1114: Medicul stomatolog Constantin Usatîi, de 79 ani, care activa în cadrul Întreprinderii Municipale Stomatologice Ialoveni. Fusese internat la IMSP Spitalul de Stat, pe 4 septembrie, fiind diagnosticat cu infecția Covid-19.

Până la ora actuală, 33 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția Covid-19.

La mijlocul lunii august, un medic din Cimișlia a fost răpus de Covid-19, la o săptămână după ce soția sa a pierdut lupta cu virusul.


Pub