11:00:14 25.04.2024
Stiri

Cetățenii din R. Moldova care dețin și cetățenia României se pot înregistra pentru votul prin corespondență, dacă vor să participe la alegerile parlamentare de peste Prut din 6 decembrie curent

Actualitate 11.09.2020 10:27 Vizualizări1657 Autor: Ziarul National
Cetățenii din R. Moldova care dețin și cetățenia României se pot înregistra pentru votul prin corespondență, dacă vor să participe la alegerile parlamentare de peste Prut din 6 decembrie curent Realitatea
Poză simbol


Cetățenii R. Moldova care au redobândit cetățenia României se pot înregistra pentru votul prin corespondență, dacă vor să-și asigure participarea la alegerile parlamentare de peste Prut care vor avea loc pe 6 septembrie curent.

„Este sănătos, simplu și gratis să votați de acasă! Astfel, vă puteți exercita în mod democratic și în deplină siguranță dreptul Dumneavoastră constituțional. Varianta tradițională, adică votul exprimat la secțiile de votare, care, sperăm că vor putea fi, totuși, deschise în Republica Moldova, este supusă riscurilor majore ale infectării cu SARS Cov-2, așteptării îndelungate la coadă sau chiar imposibilității organizării în condiții de siguranță a procesului electoral, din cauza evoluțiilor impredictibile ale pandemiei”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României de la Chișinău.

Misiunea diplomatică a României a obținut acordul de principiu al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău pentru organizarea de secții de votare în Republica Moldova, însă condițiile exacte, localitățile și adresele vor putea fi stabilite doar într-o etapă ulterioară, în funcție de evoluția pandemiei de COVID 19, inclusiv eventualitatea introducerii stării de urgență.

Vedeți în imaginea de mai jos găsiți toți pașii pe care trebuie să-i întreprindeți pentru votul prin corespondență.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md