05:58:49 20.04.2024
Stiri

Se DESTRAMĂ majoritatea parlamentară PSRM-PD? Un ministru delegat de PD, critici dure la adresa președintelui Dodon: „Plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări”

Actualitate 11.09.2020 14:40 Vizualizări7301 Autor: Ziarul National
Se DESTRAMĂ majoritatea parlamentară PSRM-PD? Un ministru delegat de PD, critici dure la adresa președintelui Dodon: „Plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări”


Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, condamnă orice gest de nerespectare a prevederilor deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba despre instituțiile de învățământ, indiferent din partea cui ar veni.

Această declarație vine după ce, ieri, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a vizitat mai multe clase ale Gimnaziului „Viorel Cantemir” din satul Sofia, Raionul Drochia, fără a purta mască și dând mâna cu copii și profesori.

„Sistemul educațional din R. Moldova trece printr-o perioadă foarte complicată, la fel ca și toate statele din întreaga lume. Realitatea ne arată că cei care respectă regulile trec mai bine și cu rezultate resimțite prin această pandemie. Astăzi vreau să mă adresez către toți cei care reprezintă autoritățile de stat.

Dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din R. Moldova, știrbește principiile unui stat democratic. Și atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat chiar de vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării”, se arată în mesajul lui Șarov.

CITIȚI și FOTO // „Asta NU-I întâlnire ELECTORALĂ cu peste 50 de participanți”: Igor Dodon încalcă RESTRICȚIILE impuse de guvernarea sa, adunând la un loc peste 50 de persoane, în speță din grupul de RISC

Potrivit ministrului, prin gesturi sfidătoare este subminată însăși autoritatea statului democratic, exercitată prin reprezentații aleși de popor.

„Intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici, sunt încălcări ale deciziilor Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică. Altfel nu pot fi explicate gesturile sfidătoare la adresa întregii societăți, care încearcă sa le educe cetățenilor normele elementare de prevenție a infectării cu cel mai periculos virus cunoscut până acum, care a secerat sute de mii de vieți în toată lumea. Răspunsul societății civice ar trebui sa fie dur: stimați reprezentanți ai autorităților, nu confundați propria persoană cu instituția pe care o reprezentați! Iar plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării condamnă orice manifestare de nerespectare a prevederilor deciziilor CNESP cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba de instituțiile de învățământ, indiferent de cine sunt acestea manifestate”, se mai arată în mesajul lui Igor Șarov, proaspăt vicepreședinte al PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md