01:32:02 25.04.2024
Stiri

Dosarul privind extrădarea ilegală a profesorilor turci: Soția unui profesor ajuns în PUȘCĂRIE în Turcia va contesta sentința de condamnare a fostului șef al SIS

Actualitate 11.09.2020 16:13 Vizualizări1802 Autor: Ziarul National
Dosarul privind extrădarea ilegală a profesorilor turci: Soția unui profesor ajuns în PUȘCĂRIE în Turcia va contesta sentința de condamnare a fostului șef al SIS unimedia.info
Galina Tufekci


Soția unuia dintre profesorii turci de la rețeau de licee „Orizont”, răpiți și extrădați în Turcia pe 6 septembrie 2018, va ataca la Curtea de Apel Chișinău sentința de condamnare a fostului director SIS, Vasile Botnari. Aceasta solicită să fie parte a procesului.

Galina Tufekci, soția directorului filialei din Ceadâr-Lunga a rețelei de licee „Orizont”, Feridun Tufekci, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare în Turcia, susține că nu i-a fost oferită calitatea procesuală în cauza penală, în condițiile în care soțul ei este una dintre victimile acțiunilor ex-directorului SIS.

De asemenea, femeia spune că nu i-a fost adusă la cunoștință nicio ordonanță de pornire a urmăririi penale sau alte acte procesuale din cauza penală nominalizată.

Citește și: VIDEO // Judecătorul care a luat hotărârea controversată în privința ex-directorului SIS, promovat de Igor Dodon: „Lucrurile se aranjează: un judecător numit la timpul potrivit, un dosar SECRETIZAT și o contestația care nu este depusă la timp...”

Cererea a fost deja depusă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Citește și: Anchetă de serviciu în privința PROCURORULUI care NU ar fi contestat sentința blândă în privința ex-directorului SIS. PG acuză Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, că ar fi SECRETIZAT dispozitivul sentinței

De menționat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-o emisiune televizată că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare, după ce a întors benevol statului cele 125 de mii de euro, achitate după condamnarea la CtEDO în acest caz, dar și 19 mii de euro, cât a costat închirierea avionului cu care cei șapte angajați ai liceelor „Orizont” au fost duși în Turcia în ziua în care au fost răpiți din clase, de pe stradă sau de acasă.

CITIȚI și Vladislav Gribincea despre dosarul lui Botnari: „Legea prevede expres că încălcarea drepturilor omului sau abuzurile funcționarilor publici NU pot constitui secret de stat”

Procurorul general nu a explicat de ce decizia instanței nu a fost contestată de procurorul de caz, în condițiile în care acesta solicita inițial doi ani de închisoare cu executare pentru Vasile Botnari. Ulterior s-a aflat că Stoianoglo ar fi mințit când a spus că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare. Deputatul Sergiu Litvinenco a aflat că fostul director SIS s-a ales cu o amendă de doar 88 000 de lei și cu interdicția de a mai ocupa funcții publice pentru cinci ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md