18:29:23 25.04.2024
Stiri

Starea de URGENȚĂ în sănătate publică, PRELUNGITĂ până la sfârșitul lunii septembrie în R. Moldova: Nunțile și cumetriile sunt deja PERMISE

Actualitate 11.09.2020 19:25 Vizualizări2248 Autor: Ziarul National
Starea de URGENȚĂ în sănătate publică, PRELUNGITĂ până la sfârșitul lunii septembrie în R. Moldova:  Nunțile și cumetriile sunt deja PERMISE


Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a prelungit astăzi starea de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie.

În ședința de astăzi, membrii CNESP au prelungit termenul de aplicare a restricțiilor în vigoare, cu unele excepții.

Astfel, după nunta de pomină a premierului Ion Chicu și scandalul provocat, a fost eliminată, începând cu data de 15 septembrie, restricția privind organizarea nunților și cumetriilor. Aceste evenimente se permit cu condiția participării unui număr mai mic de 50 de persoane și cu respectarea strictă a măsurilor antiepidemice.

Totodată, se permite organizarea reuniunilor în grup, dar la fel - cu participarea a mai puțin de 50 de persoane.

Potrivit aceleiași decizii, persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

Părinții sau reprezentantul legal care-și vor însoți elevul/studentul în scopul desfășurării studiilor nu vor sta în autoizolare și a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare.

CNESP a mai stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale în contextul demarării perioadei electorale și a solicitat să se evite deschiderea secțiilor de vot în incinta instituțiilor de învățământ.

Pentru împiedicarea răspândirii pandemiei, autoritățile amintesc importanța respectării celor „trei reguli de aur” - igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței sociale de 1 metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md