Încă 479 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova

cazuri (2)

Alte 479 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, unul este de import (România). Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 42 183 de cazuri.

Totalul testelor efectuate – 2 465, dintre care primar – 2 203 și repetat – 262.

Din numărul total de cazuri, 19 sunt lucrători medicali: medici – 1, asistenți medicali – 15, personal auxiliar – 3.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 557 sunt în stare gravă (dintre care 32 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 315 – în stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor șapte decese provocate de COVID-19.

Decesul 1 107: femeie în vârstă de 66 de ani din municipiul Chișinău, internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 27 august. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 1 108: femeie în vârstă de 69 de ani din raionul Hâncești, internată la IMSP SR Hâncești pe 27 august. Comorbidități: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.

Decesul 1 109: femeie în vârstă de 73 de ani din raionul Călărași, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 10 august. Comorbidități: boală oncologică.

Decesul 1 110: bărbat în vârstă de 72 de ani din municipiul Chișinău, internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 26 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF III, hepatită virală cronică.

Decesul 1 111: femeie în vârstă de 58 de ani din municipiul Chișinău, internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 4 septembrie. Comorbidități: obezitate gr. III.

Decesul 1 112: femeie în vârstă de 54 de ani, transferată de la Centrul COVID-19 la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 22 august. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III.

Decesul 1 113: femeie în vârstă de 89 de ani din raionul Sângerei, internată la IMSP SR Sângerei, pe 5 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, bronșită cronică.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente